Суп - це неймовірно корисна страва для організму / фото ua.depositphotos.com

Перші страви чудово зміцнюють здоров'я - вони багаті вітамінами, мінералами й антиоксидантами, які допомагають підтримувати імунітет і покращують загальний стан організму. Давайте розберемося, який найкорисніший суп.

Які найкорисніші супи - що обов'язково має бути в меню

Багато хто задається питанням, а чому корисно їсти суп? Ця страва зазвичай містить велику кількість овочів, бобів, м'яса або риби, що збагачує організм вітамінами і мінералами. Крім того, вживання супу може допомогти збільшити споживання рідини, що важливо для гідратації організму. Також ця страва може допомогти контролювати апетит і підтримувати здорову вагу завдяки своїй поживності.

Найкорисніший суп - це курячий бульйон з овочами. Він багатий на білки, вітаміни та мінерали, які сприяють підтримці здорового імунітету, росту та ремонту тканин.

Відео дня

Уха на морській рибі відома своїми корисними властивостями. Вона містить велику кількість білка, вітамінів і мінералів, таких як залізо, цинк і фосфор. Крім цього, уха також багата на Омега-3 жирні кислоти, які сприятливо впливають на здоров'я серця і мозку.

Овочевий суп містить багато вітамінів, мінералів і поживних речовин, які допомагають зміцнити імунну систему, забезпечити організм енергією, підтримувати здоров'я шкіри і травної системи. Також він часто багатий на клітковину, яка допомагає контролювати апетит і покращує роботу кишківника.

Які супи найшкідливіші та які краще мінімізувати у своєму раціоні

Оскільки раніше ми розглядали страви з погляду їхньої енергетичної цінності, кількості вітамінів і різноманітних переваг, логічно припустити, які супи не корисні.

У цьому списку ви не знайдете овочевий суп пюре з нелюбимим для багатьох броколі - цей топ відкриває солянка. Її краще уникати через високий вміст натрію і жирів. Занадто багато солі може призвести до підвищеного тиску та інших проблем зі здоров'ям. Також, солянка часто містить багато жирних м'ясних продуктів, що може бути шкідливо для серця і загального здоров'я. Важливо вживати її з поміркованістю і в рамках здорового раціону.

Можливо вас здивує, але не рекомендується їсти і грибний суп. Він вважається "порожнім" у плані користі, оскільки традиційно готується з грибів, води, спецій, цибулі з морквою та картоплі. Навіть якщо додати курячий бульйон, ситуація кращою не стане, адже ця страва містить екстрактивні речовини, які "вилізуть боком" людям із хворобами шлунково-кишкового тракту.

Який суп не можна їсти ще? Топ-3 цього антирейтингу закриває гороховий суп. Він неймовірно шкідливий для людей, які страждають від закрепів або геморою. Його ферменти, які не розпадаються навіть під час кипіння, сповільнюють розщеплення рослинного білка в шлунку, через що страждає кишечник.

Раніше УНІАН розповідав, чи потрібно їсти суп щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: