Чи потрібно їсти суп щодня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

"Суп - це головний вид їжі для здорової людини. Шкода супу для шлунка мінімальна". Подібний наратив у різних інтерпретаціях трапляється скрізь, від виховання батьків до книжок із правильного харчування та дієтології.

Однак пізнання в цьому питанні у більшості досить поверхневі. Не кожен зможе відповісти на запитання: чи корисний суп насправді, спираючись на докази і факти, а не на припущенні міркування. У цій статті УНІАН розповість, чи корисний суп для шлунка насправді.

Користь і шкода супу для шлунка

Оскільки суп - це одна з найдавніших форм їжі, виникає питання: що буде з організмом, якщо не їсти суп? Вченими поки що абсолютно точно не доведено, чи буде гастрит, якщо не їсти суп, або чи потрібно їсти суп щодня для уникнення захворювань шлунково-кишкового тракту. Але зате відомо, що суп є лідером серед усіх інших страв за легкою засвоюваністю і потенціалом корисної дії. А ось чи обов'язково їсти суп щодня? Не обов'язково, але виходячи з індивідуальних потреб організму, вкрай бажано.

Відео дня

Чи потрібно їсти суп щодня - Комаровський дав відповідь

Сучасна медицина не дає чітких інструкцій щодо того, скільки разів на тиждень можна їсти суп. Перші страви часто допомагають вибудувати правильний обмін речовин в організмі і створити ідеальну харчову карту. Найпростіші експерименти з раціоном допоможуть вам визначити, чи обов'язково їсти суп щодня, а також відповісти на питання збалансованого харчування без зайвих труднощів.

Щодо того, чи обов'язково їсти суп - Комаровський, як найвідоміший лікар України, дав чітку відповідь. Доктор стверджує, що суп не довів своєї незаперечної корисності, але й не зміг її спростувати. Однак слід пам'ятати - хороший той раціон, який найбільш повноцінно відповідає на запити вашого організму і життєвих потреб.

Чому в Європі не їдять суп - реальна причина

Чи ставили ви коли-небудь запитання, чому в Європі не їдять суп? Звичайно, існує величезне розмаїття європейських перших страв, і вони часто посідають провідні місця в раціоні людей, проте культура постійного вживання супу більше спрямована на унікальність конкретної страви, а не на "комплексний обід" часів СРСР. Крем супи, холодні супи та інші подібні варіації перших страв радикально відрізняються від звичних для нас, що і створює припущення відсутності європейських супів у "стандартному" розумінні.

Вас також можуть зацікавити новини: