Учені з'ясували найгірший та найкращий час доби

Дослідники виявили, що настрій погіршувався тим сильніше, чим довше ми не спимо.

Ніч справді найтемніша найбільше перед світанком. Науковці з'ясували, що п'ята година ранку офіційно є найгіршою частиною доби, виходячи з настрою, циркадного годинника та інших чинників.

Видання New York Post пише, що дослідники з Мічиганського університету і Дартмутського медичного інституту виявили, що в ці сатанинські 60 хвилин люди відзначають найнижчий настрій незалежно від того, коли вони встали. Водночас о 5 годині вечора більшість людей найбільш життєрадісні.

"Настрій природним чином циклічний: вранці він найнижчий, а ввечері - найвищий, незалежно від нестачі сну", - пояснив Бенджамін Шапіро, провідний автор дослідження і психіатр із Dartmouth Health.

Учені зазначили, що настрій людини підпорядковується певному ритму.

"Ми виявили, що настрій підпорядковується ритму, пов'язаному з внутрішнім годинником організму, і вплив цього годинника зростає в міру того, як людина довше не спить", - каже старший автор дослідження Денні Форгер, викладач математики в Медичній школі Університету штату Массачусетс.

Дослідники виявили, що, поряд із вищезгаданою кореляцією між часом і настроєм, настрій учасників погіршувався тим сильніше, чим довше вони не спали.

"Нестача сну - це окремий процес, який ще більше знижує настрій", - пояснює Шапіро. "Тому в того, хто не спав усю ніч о 5 ранку, настрій мав би бути ще нижчим, ніж якби він щойно прокинувся о 5 ранку. Однак у звичайний день їхній настрій о 5 ранку все одно буде нижчим, ніж увечері".

Раніше УНІАН писав, як правильно спати, і яке положення найбільш нездорове.

Вас також можуть зацікавити новини: