Додавання ківі в раціон може змінити ваше самопочуття / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Яблуко більше не є кращим фруктом для запобігання візитів до лікаря. Новозеландські вчені виявили, що вживання ківі може підвищити настрій всього за чотири дні. Про це пише New York Post з посиланням на нове дослідження, опубліковане в Британському журналі харчування.

Співавтор дослідження Тамлін Коннер, викладач психології в університеті Отаго заявив, що додавання ківі в раціон може змінити ваше самопочуття.

Повідомляється, що такий ефект поліпшення психічного здоров'я пов'язаний з тим, що ківі багаті вітаміном C, який, як відомо, серед інших переваг підвищує настрій та життєвий тонус.

Відео дня

Щоб перевірити передбачуваний вплив цього фрукта, вчені провів дієтичний експеримент на 155 дорослих з дефіцитом вітаміну С.

Щодня протягом восьми тижнів учасникам давали плацебо, 250 мг добавки вітаміну C або два ківі, а потім просили повідомити про їх життєвий тонус, настрій, якість сну та фізичну активність.

Дослідники виявили, що і група, яка приймала вітамін C, і ті, хто їв ківі, повідомили про поліпшення настрою. І при цьому тільки друга група заявила, що відчула збільшення самооцінки.

Також наголошується, що підвищення життєвого тонусу та настрою випробовувані відчули всього за чотири дні з ефектом, що досягає піку приблизно через 14-16 днів.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали фрукт №1 для перекусу після тренування.

Вас також можуть зацікавити новини: