Названо найкраще положення для сну / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Багатьох цікавить, як покращити свій режим, а після цього правильно спати. Як виявляється, положення тіла під час сну відіграє важливу роль для нашого здоров'я.

За словами сертифікованого кардіолога-консультанта в Providence Saint John's Health Center, доктора медицини Рігведа Тадвалкара, вважається, що "сон на боці краще зберігає дихальні шляхи відкритішими і може поліпшити приплив крові від нижньої частини тіла до серця". Такі відомості наводить Parade.

У людей, які мають невилікуване апное (це порушення дихання, коли є така проблема, людина уві сні може на короткий час перестати дихати), сон не на боці, а на спині може посилити епізоди затримки дихання та погіршити хропіння, "оскільки сила тяжіння, що діє на тканини горла, може перекрити дихальні шляхи", розповів кардіолог із Memorial Hermann у Х'юстоні, доктор медицини Роберт Салазар.

Відео дня

Найнездоровішим вважається сон на животі, оскільки він ускладнює дихання, призводить до апное, і таке положення не є здоровим для хребта і шиї, попередив медичний директор лабораторії катетеризації серця в Університетському медичному центрі Hackensack Meridian Jersey Shore, доктор Ренато Аполіто.

Як краще заснути - що вже повідомлялося раніше

Тренер зі сну Макс Кірстен говорив, що завдяки вживанню ананаса або ананасового соку людина може поліпшити свій сон.

За відомостями експерта, в ананасах міститься триптофан - це амінокислота, завдяки якій у мозку природним шляхом підвищується рівень серотоніну (речовина, яку називають гормоном радості) та мелатоніну (це гормон, що сигналізує про початок сну). Після вживання ананаса чи його соку людина може відчувати розслабленість, сонливість і заспокоєння.

Вас також можуть зацікавити новини: