Смачні та корисні для серця продукти, які допоможуть боротися з високим тиском / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Високий кров'яний тиск, також відомий як гіпертонія, вимагає ретельної уваги до дієти і способу життя. Включення правильних продуктів до щоденного раціону може істотно допомогти в боротьбі з цим захворюванням.

Видання Business Insider India за допомогою моделей штучного інтелекту Bard і Chatgpt назвало 15 смачних і корисних для серця продуктів, на які варто звернути увагу.

Листова зелень. Шпинат, капуста та інша листова зелень багаті калієм, який допомагає вашому організмові збалансувати рівень натрію та знизити артеріальний тиск.

Відео дня

Ягоди. Чорниця, полуниця та малина багаті антиоксидантами та природними сполуками, які підтримують здоров'я серця та знижують ризик гіпертонії.

Вівсянка. Почніть свій день з тарілки вівсянки. Високий вміст клітковини допомагає знизити рівень холестерину, тим самим допомагаючи підтримувати здоровий рівень артеріального тиску.

Банани. Вони, багаті калієм і є відмінним доповненням до дієти, сприятливої для гіпертоніків. Банани допомагають компенсувати вплив натрію і регулювати тиск.

Йогурт. Обирайте нежирний або грецький йогурт, оскільки вони є хорошими джерелами кальцію та пробіотиків, які корисні для контролю артеріального тиску.

Лосось. Багатий омега-3 жирними кислотами, лосось підтримує здоров'я серця і допомагає зменшити запалення в організмі, тим самим сприяючи регуляції артеріального тиску.

Часник. Відомий своїми лікувальними властивостями, він може допомогти зменшити тиск, розслабляючи судини та сприяючи поліпшенню кровообігу.

Насіння. Насіння льону, чіа та гарбуза багаті поживними речовинами, такими як калій та магній, які допомагають контролювати тиск.

Авокадо. Цей вершковий фрукт є джерелом калію та корисних для серця жирів.

Горіхи. Мигдаль, волоські горіхи та фісташки - чудові джерела магнію, які допомагають регулювати тиск за рахунок розширення судин.

Оливкова олія. Перейдіть на оливкову олію для приготування їжі. Мононенасичені жири, які вона містить, можуть покращити здоров'я серця.

Буряк. Багатий оксидом азоту, буряк допомагає розслабити кровоносні судини і поліпшити кровотік.

Темний шоколад із високим вмістом какао містить флавоноїди, які сприяють розслабленню кровоносних судин і зниження тиску.

Помідори. Багаті лікопіном, вони підтримують здоров'я серця і можуть допомогти знизити ризик високого артеріального тиску.

Селера. Цей хрусткий овоч містить сполуки, які допомагають знизити тиск, розслабляючи м'язи навколо артерій.

На додаток до цих продуктів, надзвичайно важливо зменшити споживання натрію, обмежити вживання алкоголю та підтримувати здорову вагу.

Пам'ятайте, що хоча ці продукти можуть допомогти контролювати артеріальний тиск, важливо проконсультуватися з лікарем, щоб отримати індивідуальні рекомендації та переконатися, що вони відповідають вашим загальним дієтичним потребам і стану здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: