Ці ранкові звички допоможуть вам стати щасливими / фото ua.depositphotos.com

Для багатьох людей, які люблять поспати, ранки можуть бути дуже важкими. Це, своєю чергою, часто викликає дратівливість.

Коли людина страждає від перевтоми, важко відчувати бадьорість, а тим паче бути щасливим протягом дня. Проте, як пише HuffPost, є пʼять речей, які варто зробити, щоб покращити свій настрій і день загалом. 

1. Оберіть здорову звичку, а потім пов’яжіть її з ранковим ритуалом, який у вас уже є

Відео дня

Ця порада доволі розмита. Наприклад, ви можете витратити деякий час на медитацію. Або ви можете включити у вашу ранкову рутину фізичні вправи. Можливо, ви захочете витрачати кілька хвилин щоранку, просто зосереджуючись на природі, яку ви бачите за вікном.

За словами психіатра Мюррея Цукера, головного лікаря медичної платформи Happify, існує дуже багато різноманітних звичок, які можуть вам допомогти. Сенс у тому, щоб просто почати з чогось одного – що б це не було, а потім повʼязати цю звичку із ранковою рутиною, яка у вас уже сформована.

2. Приберіть телефон зі своєї кімнати

Коли ви вранці насамперед тягнетеся до свого телефону, настрій вам задає зовнішній світ. Є багато доказів, які підтверджують думку про те, що гаджети заважають людям почуватися щасливими. 

Крім того, гаджети можуть впливати на якість сну, який глибоко пов’язаний із загальним самопочуттям людей.

3. Говоріть із собою

Люди, як правило, витрачають багато часу на розмови з самими собою, особливо вранці, коли відчувають виснаження або стрес через те, що на них чекає.

До прикладу, якщо ви маєтє представити важливу презентацію на роботі, ви можете помітити, що проводите ранок, напружуючись, кажучи собі, що обовʼязково провалитеся. Але спробуйте сказати собі: "(Ваше імʼя), ти вже робила це раніше. Тобі подобається це робити". Так ви можете налаштувати тебе на більш щасливий день. 

4. Спілкуйтеся із близькими

Мюррей Цукер радить встановити соціальний контакт з кимось, до кого ви ставитеся позитивно. Це може бути будь-хто – дружина чи чоловік, дитина, друг, член родини.

Це може бути просте повідомлення, дзвінок чи навіть зустріч за філіжанкою кави. 

5. Практикуйте вдячність

Хоча існує величезна кількість звичок, які можуть допомогти підвищити рівень щастя вранці, дослідники, як правило, знову і знову повертаються до однієї. Мова про вдячність. 

Було проведено дослідження, яке показало, що люди, які протягом тижня записували в щоденник речі, за які вони вдячні, отримали набагато вищі показники щастя, ніж люди, які відзначали речі, які їх дратували. Щоденна практика подяки може навіть сприяти покращенню фізичного здоров’я, що, у свою чергу, сприяє загальному відчуттю щастя.

5 звичок, які зруйнують ваше щастя

Психолог Нік Вігналл каже, що лише пʼять маленьких речей здатні зруйнувати ваше щастя. Зокрема, йдеться про тривожність через невизначеність майбутнього. Вігналл наголошує, що щастя руйнується і коли людина пливе за течією.

Ще трьома вбивцями щастя психолог називає самоізоляцію, коли вам погано, управління стресом, а також критика самого себе.

Вас також можуть зацікавити новини: