Цей продукт не тільки заважає схуднути, але і спричиняє набряки на обличчі / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Цей продукт не тільки заважає схуднути, але і спричиняє набряки на обличчі, які можуть налякати навіть тих, хто звик бачити незначні припухлості у "ранковому" дзеркалі.  

Магістр медицини, персональний тренер і автор матеріалів про здорове харчування Лорен Манакер розповіла Parade, що йдеться про так звані ультраперероблені продукти, які можна з'їсти випадково у складі якоїсь страви. 

До них прираховуються такі м'ясні вироби, як ковбаса, шинка, бекон, різні копченості тощо. Їх об'єднує спільна шкідлива особливість - вони мають у складі забагато натрію, тож можуть затримувати воду у нашому організмі, що і спричиняє набряки. Так фізіологічно склалося, що останні найбільш помітні нам саме у зоні обличчя. Докладніше те, що таке ультраперероблені продукти пояснювалося у висновках British Heart Foundation

Відео дня

"Щоб запобігти набряклості або збільшенню ваги обличчя, бажано обмежити споживання продуктів з високим вмістом натрію, оскільки вони можуть змусити організм затримувати воду, що призводить до набряків і припухлості", - заявила Манакер.

За її словами, деякі люди можуть не помітити їхню шкоду. Але наслідки "свята живота із ковбасою" одразу відчують ті, хто схильний до здуття живота та інших проявів проблем зі шлунком. 

Зазвичай ультраоброблені продукти характерні високим вмістом доданого цукру, це теж може сприяти збільшенню ваги на обличчі та набрякам, каже Манакер.

Водночас експерт з питань харчування та здоров'я Саманта Кассетті стверджує, що людина у середньому близько 60% калорій у раціоні отримує саме з продуктів, які класифікуються як ультраперероблені. "Тобто містять надлишок натрію, цукру та рафінованих вуглеводів", - уточнила вона. 

Інші страви та продукти, які можуть спричинити набряки:

  • Солоні супи;
  • соєвий соус;
  • білий хліб;
  • пластівці швидкого приготування;
  • чіпси, кренделі, інші снеки;
  • будь-який алкоголь.

Водночас тим, хто хоче мати здоровий вигляд обличчя та припухлі, як у дитини, щоки, радять вживати більше здорових жирів. 

"Продукти, багаті на омега-3 та омега-6 жирні кислоти, такі як лосось, авокадо та горіхи, сприяють здоров'ю шкіри. Вживання більшої кількості корисних жирів здатне дати вам ті поживні речовини, які сприяють "повнішому" вигляду обличчя (хоча на це може впливати багато факторів)", - каже Манакер.

УНІАН застерігає, щодо будь-яких питань, пов'язаних зі станом здоров'я та харчування, слід консультуватися з власним лікарем.

Британка схвилювала мережу через проблему переїдання

Нещодавно на британському форумі Reddit дівчина поскаржилася, що постійно відчуває себе голодною після 9 вечора і ніяк не може позбавитися звички їсти на ніч. Вона створила запит, поцікавившись думкою форуму щодо того, як впоратися з біганиною до холодильника.

Вона вже навіть пробувала чистити зуби, щоб дати мозку сигнал: "пора спати", але це не спрацювало. Мережа відгукнулася численною кількістю порад

Вас також можуть зацікавити новини: