Вважається, що свистом можна накликати біду / колаж з фото УНІАН

Напевно, величезна кількість людей хоча б раз у житті чула, що свист - табу з банальної причини - нібито "не буде грошей". Але далеко не всі знають, чому не можна вдома свистіти і на вулиці вдень, і вночі з інших причин, які не дуже відомі.

Спочатку варто копнути - розібратися в тому, які ж незвичайні властивості люди приписують свисту. Як виявляється, ще в давні часи вірили, що свистіння може впливати на погоду і світ духів.

Що символізує свист

Цей процес символізував наближення небезпеки. Зараз легке посвистування можуть використовувати для того, щоб щось оцінити, і перевести його на людську мову можна так: "Нічого собі". Крім того, є "унікуми", які використовують свист перед тим, як звернутися до людини, щоб отримати її увагу.

Відео дня

Чому в будинку не можна свистіти

У давнину вірили, що свистом в будинку можна розбудити і розгнівати домовика, і він покине житло і понесе з собою гроші.

Вважалося, що нечиста сила спілкується через свист, тому людина, яка постійно свистить, нібито може зібрати навколо себе бісів. Через нечисть будинок може наповнитися проблемами і конфліктами. Ось чому не можна свистіти в приміщенні у звичайні дні. 

Є прикмета, яка стосується свята - весілля. У цей день варто особливо уважно стежити за тим, щоб вдома не свистіли дорослі (дітям таку поведінку можна пробачити). Вважається, що якщо на весіллі буде свист, то пара не проживе разом довгий час - сім'ї загрожує руйнування.

Якщо ви не знали, чому кажуть, що не можна свистіти, і "прокололися", тоді вчиніть так:

  • станьте на рівній поверхні;
  • поверніться навколо себе три рази проти годинникової стрілки.

Такою дією ви нібито "відмотуєте" час назад і нейтралізуєте ефект вчиненого.

Чи можна свистіти у дворі

Свист на вулиці, як і в будинку, вважається неприйнятним. У давні часи на вулиці просто так не свистіли. Вважалося, що, якщо засвистіти у слід потужному вітру, то можна спровокувати сильну бурю, через яку буде знищений весь урожай. 

Свист використовували моряки, вони вірили, що завдяки йому в штиль можна викликати вітер, який наповнить вітрила і дозволить швидко рухатися далі. Тепер, якщо у вас будуть питати, чи можна свистіти на вулиці вдень або вночі, можете сміливо відповідати - ні. 

Якщо ви не вірите прикметами, то від свисту вдома і на вулиці варто відмовитися хоча б з однієї причини - він не є проявом хорошого виховання. 

Раніше УНІАН пояснив, чому не можна викидати речі померлого до 40 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: