Автор бестселерів про їжу Мері Беррі розкрила секрет найкращої смаженої картоплі шеф-кухарів / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, фото ua.depositphotos.com

Смажена картопля - це дуже смачно, а з розвитком технологій та появою сучасних комбайнів, можна приготувати цю страву з мінімальною кількістю олії та калорій.

Але навіть "розумна" машина не завжди може забезпечити вам ту саму хрустку скоринку, за яку ми так любимо смажену картоплю. Рецептом, як приготувати цю страву смачно, поділилася автор бестселерів про їжу британська письменниця Мері Беррі, зазначає Express

Деякі шеф-кухарі кажуть, що запорукою успіху "найкращої смаженої картоплі" є дешевий продукт, який завжди поруч під рукою. Але за словами Мері Беррі, зазвичай кулінари використовують 5 простих хитрощів, які дозволяють приготувати страву швидко та смачно. 

Відео дня

5 хитрощів, як зробити смажену картоплю надзвичайно хрусткою:

  • Слід переконатися, що наша духовка достатньо гаряча: розігріваємо її до температури приблизно у 220-230 градусів. Саме це допоможе зробити картоплю хрусткою зовні;
  • використовуємо для приготування правильну олію, яка витримає таку високу температуру. Підійдуть рослинні олії, звичайна соняшникова олія або качиний жир;
  • розігріваємо сковорідку з олією. Ставимо її на кілька хвилин до духовки перед тим, як викласти картоплю. Це гарантує, що наша страва почне моментально готуватися, коли ми її покладемо на деко;
  • далі викладаємо нашу картоплю одним шаром на сковорідку. Важливо, щоб її не було забагато. Адже зайві шматочки зверху почнуть варитися, а не смажитися. Якщо потрібно, візьміть для приготування більшу сковорідку або витратить час на кілька підходів смаження картоплі;
  • коли картопля трохи підсмажилася, переверніть її, додайте ще трохи олії; це треба робити десь на середині до готовності страви, щоб вона рівномірно підрум'янилася. Ви також можете полити картоплю ложкою гарячої олії для додаткового аромату та хрусткої скоринки під самий кінець.

Якщо ви зробите все це, у вас вийде ідеально хрустка смажена картопля: м'яка всередині, золотиста та хрустка зовні - справжня смакота до столу.

Експерт порадив, як правильно зберігати картоплю

Перш ніж братися за страви з картоплі, слід знати кілька корисних порад вад експерта про те, як зберігати її правильно вдома. Наприклад, картоплі не місце в морозилці або поряд з цибулею. Остання виділяє спеціальну речовину, яка може передчасно зіпсувати вам овоч: він просто перезріє. Які місця любить картопля і де її ліпше зберігати вдома - читай тут. 

Вас також можуть зацікавити новини: