Картопля не буде гнити, якщо її зберігати правильно. Потрібно знати кілька важливих нюансів, щоб вона не зіпсувалася.
Якщо хочете, щоб овоч найкраще зберігався, покладіть його у прохолодне темне місце, наприклад у шафу чи в комору, пише express.co.uk, посилаючись на відомості експерта. Журналісти дізналися, що ніколи не можна зберігати разом картоплю й цибулю, оскільки останній виділяє етилен (рослинний гормон), який прискорює процес дозрівання, і через це бульба може перезріти й передчасно зіпсуватися.
"Нема потреби зберігати картоплю в холодильнику, і ви ніколи не повинні зберігати сиру картоплю в морозилці, оскільки це призведе до того, що вона стане кашкою", - зазначається у матеріалі.
Ось така цікава новина про зберігання продуктів опублікована раніше
Як писав УНІАН, не у холодильнику варто зберігати, зокрема, цибулю, часник, груші й банани та ананаси.
Зазначалося, що банани виділяют етилен, тому їх варто зберігати окремо від решти овочів та фруктів, щоб вберегти їхніх "сусідів" від передчасного псування. Банани рекомендують зберігати у сухому прохолодному місці. Бережіть ці фрукти від прямих сонячних променів.