Що їсти, щоб худнути / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які слід включити до свого раціону для схуднення, пише New York Post.

Зазначається, що доктор виділив некрохмалисті овочі, оливкову олію, жирні молочні продукти, горіхи та насіння, а також нежирний білок.

Продукти для схуднення - поради лікаря

Овочі. За словами Мослі, найкраще вживати: броколі, шпинат, цвітну капусту, огірки і баклажани, оскільки вони "містять безліч вітамінів, мінералів та інших важливих поживних речовин, таких як фітохімічні речовини", які, як було доведено, знижують рівень холестерину і ризик розвитку діабету 2 типу, одночасно допомагаючи травленню.

Відео дня

Оливкова олія. Її можна використовувати як заправку для салату або для приготування соусів. Нею зручно слід замінити вершкове масло, маргарин і майонез. Як зазначив дієтолог, це "хороший" жир, що містить протизапальні сполуки, такі як олеїнова кислота, жирні кислоти омега-3 і поліфеноли. Відомо, що оливкова олія знижує депресію і позитивно впливає на здоров'я кишківника, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і нормалізує кров'яний тиск. Дослідження Гарвардського університету 2022 року показало, що люди, які споживали трохи більше половини столової ложки оливкової олії на день, мали на 19% менший ризик смерті протягом 28 років порівняно з тими, хто цього не робив.

Жирні молочні продукти (грецький йогурт, молоко). Мослі стверджує, що в них більше незамінних жирних кислот, таких як омега-3, високий рівень білка, вітаміну B-12 і йоду, які, як відомо, сповільнюють зниження когнітивних функцій, зменшують тривогу і депресію, контролюють рівень енергії та покращують швидкість метаболізму.

Горіхи та насіння (мигдаль, кеш'ю, фундук і фісташки).

Нежирні білки (риба, індичка, куряча грудка і тофу). Вживання нежирних білків зменшує відчуття голоду, знижує кров'яний тиск, допомагає контролювати вагу, покращує м'язову масу і силу, а також знижує ризик остеопорозу, зазначив дієтолог.

Нагадаємо, раніше експерти оцінили розрекламований напій для схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: