Один напій не може впоратися із завданням схуднути / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Експерти оцінили, чи може допомогти в схудненні напій на основі імбиру, гвоздики з лимоном. У мережі його розрекламував один із блогерів, заявивши, що столова ложка лимона, половина імбиру і 2-3 гвоздики, розчинені у гарячій воді щовечора, можуть бути ефективними для зниження ваги поряд з іншими змінами в харчуванні, пише indianexpress.com.

Зазначається, що, за словами експертів, хоча ці інгредієнти можуть бути частиною здорового способу життя, схуднення найкраще досягається за рахунок поєднання збалансованої дієти, регулярної фізичної активності та загальних здорових звичок.

"Гаряча вода з імбиром, гвоздикою і лимоном може допомогти почати шлях до зниження ваги, але сам по собі цей напій - не чарівне рішення. Кожен інгредієнт відіграє роль у поліпшенні метаболізму, травлення і зниженні апетиту", - заявив дієтолог Джаясвал.

Відео дня

Доктор Діліп Гуде додав, що імбир відомий своїми протизапальними властивостями і може поліпшити обмін речовин, але його вплив на втрату ваги скромний.

Що стосується гвоздики, то вона містить сполуки, які можуть чинити антиоксидантну та протизапальну дію, а ось її роль у втраті ваги не встановлена.

Лимон же часто рекламують через вміст у ньому вітаміну С і потенційний ефект прискорення метаболізму. Деякі люди включають лимон у свої програми зі зниження ваги, але насамперед, як частину здорового харчування.

Хоча комбінація цих інгредієнтів може доповнити ваші зусилля, сприяючи здоровому обміну речовин і травленню, вона не замінить збалансованої дієти, стійких звичок і регулярних фізичних вправ, йдеться в публікації.

"При прийомі цих компонентів у вигляді чаю може спостерігатися помірна або мінімальна втрата ваги. Обмеження калорій, фізичні вправи, низький рівень вуглеводів, низький рівень жирів, високий рівень білка рослинного походження і клітковини, як і раніше, є основою втрати ваги", - заявив доктор Гуде.

Раніше УНІАН писав, від якого типу їжі потрібно відмовитися, і жир з живота пропаде сам за кілька днів.

Вас також можуть зацікавити новини: