Професор зі США заявив, що для ідеального смаку потрібно додавати у чай дрібку солі/ Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Нове американське дослідження, яке стверджує, що для ідеального смаку до чаю треба додавати дрібку солі, спричинило різку негативну реакцію з боку дипломатичних установ, зокрема, посольства США у Британії.

Як пише Sky News, Мішель Франкл, професор хімії в коледжі Брін Мор в Пенсильванії припустила, що для ідеального смаку чаю потрібно додати до чашки щіпку солі і вичавлений лимон.

Серед інших її порад - те, що і чашку, і молоко слід підігрівати, а останнє додавати лише після того, як ви налили чай. Професор Франкл також сказала, що краще використовувати розсипний чай, але якщо ви використовуєте пакетики, то вибирайте більші, щоб чай міг більше рухатися у воді.

Відео дня

Водночас на ідею з додаванням солі вкрай негативно відреагувало посольство США у Британії, заявивши в пості на X, що "така обурлива пропозиція загрожує самій основі наших особливих відносин".

"Чай - це еліксир дружби, священний зв'язок, який об'єднує наші народи. Тому ми хочемо запевнити добрий народ Великої Британії, що немислима ідея додавання солі до британського національного напою не є офіційною політикою Сполучених Штатів. І ніколи нею не стане", - йдеться у повідомленні.

"Посольство США продовжить готувати чай належним чином - у мікрохвильовій печі", - йдеться у повідомленні.

Останнє твердження також змусило Кабінет міністрів Великобританії також втрутитися в суперечку, заявивши, що він "абсолютно не згоден" із заявою посольства США.

"Чай можна приготувати лише за допомогою чайника", - йдеться в заяві.

Це не перший раз, коли чай стає причиною дипломатичних суперечок між США і Великобританією, пише Sky News. Під час Бостонського чаювання 1773 року демонстранти викинули за борт цілу партію чаю на знак протесту проти запровадженого Великобританією податку на цей товар. Це був ключовий момент, який посилив підтримку Американської революції.

Раніше УНІАН писав, навіщо додавати сіль у чай. Насправді, додавання навіть маленької дрібки солі прибирає гіркоту чаю, підсилює його аромат і надає пікантності. 

Крім того, чай з сіллю допоможе позбутися похмілля і відновити водно-електролітний баланс.Якщо ж пити зелений чай з морською сіллю, то можна швидко розпрощатися з втомою. Він відмінно тонізує і додає енергії.

Вас також можуть зацікавити новини: