Яєчня - безпрограшний варіант сніданку, і цю страву можна зробити корисною, якщо приготувати її у духовці.
Секрети приготування традиційної запеченої яєчні розкрив зірковий кухар - британець Джеймі Олівер. Таку страву для двох осіб не надто складно приготувати, і це не займе багато часу - знадобиться приблизно 10 хвилин.
Вам потрібні такі інгредієнти:
- 4 яйця;
- масло;
- сіль;
- перець.
Щоб приготувати страву візьміть форму для випікання невеликого об'єму, а потім змастіть її маслом і присипте дно сіллю та перцем. Після цього вбийте у форму яйця так, щоб не пошкодити жовтки.
Випікайте яйця у духовці 7-10 хвилин. Страва вважається готовою тоді, коли білок застигне, а жовтки ще залишаться рідкими. Таку яєчню можна подавати з тостами.
Ось такий цікавий рецепт опубліковано раніше
Джеймі Олівер поділився, як готується найсмачніша у світі картопля в духовці - рецепт розрахований на 10 осіб.
Щоб приготувати цю страву вам знадобиться середня картопля (бажаний сорт - "Маріс Пайпер"), часник, свіжа шавлія, гусячий жир або несолоне вершкове масло й оливкова олія.