Святкова вечеря або недільний обід стане смачніше з картоплею в духовці від відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера.
Він розкрив секрет приготування найкращої у світі картоплі та поділився кількома лайфхаками.
Можливо, ви готуєте картоплю вже роками, проте поради відомого на весь світ кулінара можуть перетворити вашу буденну страву з сірою у чудову.
"Якою б простою не була смажена картопля, є кілька маленьких, але важливих деталей, які я зібрав протягом усієї своєї кулінарної кар'єри. Вони разом дають цей рецепт, який, на мою думку, створює ідеальну смажену картоплю", - сказав Джеймі Олівер.
Рецепт запеченої картоплі від Джеймі Олівера розрахований на 10 осіб.
Інгредієнт
- Середня картопля, бажано сорт "Маріс Пайпер" - 2,5 кг;
- Гусячий жир або несолоне вершкове масло - 4 ст. л.
- Оливкова олія;
- Головка часнику - 1 шт;
- Свіжа шавлія - 15 г.
Як запекти картоплю в духовці - рецепт Джеймі Олівера
- Очистіть картоплю і покладіть її цілими в киплячу підсолену воду. Варіть картоплю протягом 15 хвилин.
- Потім відкиньте овоч на друшляк і дайте картоплі висохнути протягом двох хвилин. Акуратно струсіть друшляк кілька разів, щоб краї картоплі стали шорсткими. Цей крок забезпечить хрустку скоринку зовні.
- Покладіть гусячий жир або вершкове масло і одну столову ложку оливкової олії на найбільше деко. Додайте картоплю, щедру щіпку морської солі та чорного перцю, а потім перемішайте, щоб картопля покрилася олією та приправами.
Порада. Укладайте картоплю одним рівним шаром, але залишайте між нею невеликі проміжки.
- Накрийте картоплю кришкою і залиште на ніч у холодильнику.
- Наступного дня розігрійте духовку до 180°C. Подрібніть зубчики часнику і додайте на деко.
- Запікайте картоплю протягом години або поки вона не стане хрусткою і золотистою.
- Дістаньте деко з духовки. Тепер про хитрість, яка змінює правила гри: обережно розчавіть кожну картоплину до половини за допомогою толкушки. Ваше деко має виглядати досить повним.
- Збризніть листя шавлії олією, щоб надати їм ще більшої хрусткості. Посипте картоплю шавлією і запікайте ще 20-25 хвилин до золотистого кольору. Подавайте з порцією соусу, улюбленим смаженим м'ясом і овочами.
Більше рецептів Джеймі Олівера
Раніше Джеймі Олівер розповів, як приготувати фантастичні рибні шашлички за 22 хвилини.
Також кулінар розкрив рецепт шоколадного печива, яке вийде навіть у новачків.