Що колір авто говорить про особу автомобіліста / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багатьом автомобілістам подобається думати, що їх автомобіль у деякому роді є відображенням їх особистості, і вони готові витрачати великі гроші, щоб переробити авто під себе.

За даними товариства виробників і продавців автомобілів, сірий — найпопулярніший колір для нових автомобілів, а психолог за кольором Сьюзі Кьяццарі каже, що цей колір вибирають практичні і прагматичні люди, передає The Sun.

"Водії сірих машин більш обережні і не обов'язково хочуть виділитися з натовпу", - каже психолог.

Відео дня

За її словами, сірі автомобілі відмінно справляються зі своїм завданням, оскільки вони практичні і надійні в будь-яких погодних умовах. Вони здатні добре приховувати брудні плями. Сірі автомобілі вибирають ті люди, які вважають за краще функціональність.

"Коротше кажучи, якщо ви щасливий володар сірої моделі, ви тверезі, раціональні та прагматичні", - каже Кьяццарі.

Однак, коли справа доходить до вживаних автомобілів, більшість покупців шукають чорні автомобілі.

Ще один популярний колір автомобілів - білий, який, за словами психолога, найбільш відомий своєю чистотою. Власники білих автомобілів організовані та далекоглядні.

Білий став третім за популярністю кольором нових автомобілів у 2022 році. Однак популярність цього кольору, схоже, знижується: продажі впали на 4,8% за останні 12 місяців.

Ще один популярний колір - червоний. Кьяццарі зазначає, що водії цих автомобілів, як правило, більш впевнені в собі, ніж водії чорних, сірих або білих автомобілів, але вони все одно люблять залишатися в безпеці.

"Якщо у вас є червоний автомобіль, у вас обов'язково буде швидка реакція. Ви впевнений в собі автомобіліст, який не боїться бути на очах у всіх. Ви динамічні, любите пригоди і сильні емоції, у вас бунтівний дух. Проте ви розумієте, як важливо бути в безпеці за кермом", - пояснює психолог.

Вона також додала, що власники жовтих і помаранчевих автомобілів, як правило, екстраверти, яким подобається водити машину і бачити нові місця на дорогах.

Психологічні тести на особистість

Визначивши, який у вас тип особистості, просто вибравши листочок, який вам подобається.

Також УНІАН розповідав про психологічний тест на темперамент за 1 хвилину.

Вас також можуть зацікавити новини: