Мало відомо про зв'язок між часом прийому їжі та серцево-судинними захворюваннями / ua.depositphotos.com

Сніданок і вечеря раніше можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань, показало нове дослідження, опубліковане минулого місяця в журналі Nature Communications, пише health.com.

Зазначається, що сніданок після 9 ранку і вечеря після 9 вечора пов'язані з більш високим ризиком, особливо серед жінок.

Доктор Бернард Срур заявив, що це дослідження є першим у своєму роді, яке встановило потенційний зв'язок між здоров'ям серця та часом прийому їжі. Він був одним з авторів дослідження.

Відео дня

"Попередні дослідження виявили можливий зв'язок між пропуском сніданку та менш сприятливим метаболічним здоров'ям. Але мало відомо про зв'язок між часом прийому їжі та серцево-судинними захворюваннями", - сказав він.

Дослідники зібрали дані понад 103 000 дорослих (більшість з яких були жінками). Кожна додаткова година затримки з першим прийомом їжі була пов'язана з більш високим ризиком загальних серцево-судинних захворювань. Те ж саме стосувалося кожної години затримки останнього прийому їжі за день.

Як час прийому їжі впливає на здоров'я серця

За словами Сроура, зв'язок між часом прийому їжі та здоров'ям серця, ймовірно, пов'язаний із взаємодією між прийомом їжі та циркадним ритмом.

"Час прийому їжі регулює біологічний годинник, який бере  участь у декількох циркадних функціях, таких як регулювання артеріального тиску, метаболізму і гормональної секреції", - зазначив фахівець.

Кожен з цих факторів відіграє важливу роль у здоров'ї серця.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали найшкідливіші продукти для холестерину.

Вас також можуть зацікавити новини: