Правильно підібрана олія покращить смак страви / фото ua.depositphotos.com

Яйця - це універсальний продукт, який можна застосовувати у солодких та солоних стравах. Готувати їх можна як на сніданок, так і на вечерю чи десерт.

Складно уявити щось простіше, ніж смажені яйця. Однак, як пише The daily meal, якщо ви не хочете зіпсувати смак готового продукту, краще уникати настояних або ароматизованих олій.

Радять не брати рідини, які мають низьку точку димлення. Гарно підійдуть олії з авокадо, арахісу, виноградних кісточок, олив або ж вершкове масло. Крім того, можна експериментувати і навіть готувати безпосередньо в масляному соусі, як у випадку з яйцями песто. 

Відео дня

Оливкова олія допоможе вашим яйцям стати красивими та хрусткими, а також дозволить відточити текстуру білка. Тоді як вершкове масло надасть неперевершений смак. При нагріванні на сковороді та зміні кольору воно може надати вашій страві горіхового присмаку. 

Інші поради щодо кулінарії

Нещодавно Джеймі Олівер поділився швидким і простим рецептом салату з кускусом.

Водночас мішленівський шеф-кухар поділилась рецептом пюре, тоді як інший відомий шеф-кухар назвав головну помилку при приготуванні пюре.  Ендрю Радд дав поради до Різдва, проте вони актуальні в будь-який час року.

Вас також можуть зацікавити новини: