Як дізнатися, що ваш друг токсичний / фото ua.depositphotos.com

Виявлення того, що ваш друг токсичний, може бути непростою справою. На це у дружбі буває важко звернути увагу, пише HackSpirit.

Такі друзі часто маскуються під шаром загального сміху, довгих розмов і, здавалося б, приємних жестів. Але не дайте себе обдурити. Згідно з психологією, є кілька класичних ознак, які розкривають справжню природу токсичного друга. Знання цих ознак має вирішальне значення для захисту вашого емоційного благополуччя.

І ось про які ознаки йдеться:

Відео дня

Вони постійно негативні. У будь-яких відносинах необхідна здорова доза позитиву. Але з токсичним другом ви виявите, що позитиву часто не вистачає.

Їх ніколи немає поруч, коли вони вам потрібні. Один з головних стовпів дружби - бути поруч у важку хвилину.

Вони надмірно конкурентоспроможні. У здоровій дружбі виникає відчуття взаємного свята, коли одна людина досягає успіху. Але з токсичними друзями ваш успіх часто може призвести до ревнощів або конкуренції.

Вони рідко вибачаються. Ми всі робимо помилки - це частина людського буття. Але явною ознакою токсичного друга є те, що він рідко вибачається.

Вони завжди жертви. Якщо ваш друг ніколи не бере на себе відповідальність за свої дії і завжди покладає провину на інших, можливо, настав час переглянути дружбу.

Вони не поважають ваших кордонів. У кожного з нас є певні кордони, які, як ми очікуємо, поважатимуть інші. Однак токсичний друг часто цього не розуміє.

Вони поширюють чутки про вас. Довіра - основа будь-якої міцної дружби. Але токсичний друг часто може зрадити цю довіру, поширюючи чутки або розкриваючи ваші секрети.

Вони не святкують ваші досягнення. У справжній дружбі ваші перемоги святкуються і ваші радості розділяють. Але токсичний друг часто навряд чи може по-справжньому відзначити ваші досягнення.

Вони змушують вас почуватися порожніми. Одним з найяскравіших ознак токсичного друга є те, як ви почуваєтесь, проводячи з ним час.

Здорова дружба повинна надавати сил і надихати, а не виснажувати і засмучувати.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як звести з розуму чоловіка.

Вас також можуть зацікавити новини: