Що їдять довгожителі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато з нас віддають перевагу здоровому харчуванню, щоб жити довше. Проте експерт з довголіття Ден Бюттнер, який першим визначив так звані "блакитні зони" (регіони світу з найвищою концентрацією людей старше 100 років), каже, що не має значення, що ви їсте, якщо у вашому раціоні недостатньо клітковини, пише bestlifeonline.com.

За його словами, клітковина - це єдине, чому не надають потрібного значення багато хто з людей, адже споживання клітковини в основному впливає на кишечник, який містить "близько 100 трильйонів бактерій": "Єдине, що їдять ці здорові бактерії, - це клітковина".

Він пояснив: коли ви їсте достатньо волокнистої їжі, бактерії у вашому кишечнику ферментують цю клітковину і виробляють коротколанцюгові жирні кислоти: "Вони підтримують тонку настройку вашої імунної системи, контролюють запалення і керують вашим настроєм".

Відео дня

Недавні дослідження показали, що ці кислоти відіграють важливу роль у здоров'ї та профілактиці захворювань. Деякі з їх відомих переваг для здоров'я включають профілактику запальних захворювань кишечника, зменшення діареї, зниження ризику раку товстої кишки, допомогу в контролі рівня цукру в крові, захист здоров'я серця і підтримку здорової ваги.

А нестача клітковини може мати шкідливі наслідки, додав Бюттнер:

"Якщо ви дотримуєтеся стандартної американської дієти, ви морите голодом бактерії, і вони починають впливати на слизову оболонку кишечника".

Поточні дієтичні рекомендації Міністерства сільського господарства США вказують, що ви повинні отримувати 14 грамів клітковини на кожні 1000 калорій їжі. Але згідно з дослідженням 2017 року, опублікованим в американському журналі Lifestyle Medicine, лише близько 5% населення дотримуються цієї рекомендації. Загальне споживання клітковини більшістю людей становить лише 16,2 грама на день.

До найкращих джерел клітковини належать: квасоля та горох, овочі, фрукти, цільні зерна та горіхи.

Нагадаємо, раніше 100-річний дідусь з Шотландії розкрив секрет довголіття.

Вас також можуть зацікавити новини: