Нічні тренування можуть бути корисними / фото ua.depositphotos.com

Виконання більшої частини вправ у нічний час може виявитися найбільш корисним для продовження життя. Як пише New York Post, це показало нове дослідження.

Зазначається, що дослідники з Австралії вивчили дані майже 30 000 осіб за вісім років.

"Ми не робили відмінностей щодо того, яку активність ми відстежуємо, це могло бути будь-що, від спортивної ходьби до підйому по сходах, але також могло містити структуровані вправи, як-от біг, професійна праця або навіть енергійне прибирання будинку", - розповів науковий співробітник Національного кардіологічного фонду в Сіднейському університеті, доктор Метью Ахмаді.

І активність не повинна бути тривалою, стверджують учені. Було виявлено, що всього лише три хвилини захеканого дихання приносять деяку користь. Більш важливою виявилася частота, з якою люди виконували короткі вправи. Іншими словами, підвищення частоти пульсу на кілька хвилин протягом дня може бути кращим, ніж одне більш тривале тренування, за яким слідує сидіння в офісному кріслі протягом наступних восьми годин.

Дослідники врахували низку чинників способу життя (включно з курінням, вживанням алкоголю, сидячим способом життя, харчуванням), а також інші особливості, такі як рівень освіти, стать і вік. Найбільш корисними нічні та вечірні тренування були для людей з ожирінням.

Зазначається, що ця інформація суперечить кільком попереднім дослідженням, які показали, що, можливо, краще тренуватися вранці, особливо якщо ви хочете схуднути.

Нагадаємо, раніше було визначено вправу №1 для здоров'я серця і зниження тиску.

Вас також можуть зацікавити новини: