Йошико Міва навіть на початку поважного віку влаштовувала кілометрові прогулянки / фото Alan Y. Miwa, ua.depositphotos.com

Йошико Міва у свої 110 років була свідком розгортання більш ніж столітньої історії. Попри те, що вона пережила іспанський грип, інтернування під час Другої світової війни та втрату рідних, найстаріша американка японського походження позитивно дивиться на життя. Як пише Today.com, її головна порада для довголіття є простою: не потрібно зациклюватися на негативі. 

Зазначається, що Йошико народилася у 1914 році у родині японських іммігрантів. Вона рано втратила маму та молодшого брата. Після чого її разом з іншими братами відправили жити до дитячого будинку. Попри труднощі, жінка закінчила середню школу у 1932 році, а потім Каліфорнійський університет в Берклі у 1936 році за спеціальністю "бізнес", повідомляє газета Gardena Valley News.

Йошико не мала можливості знайти роботу, тому влаштувалася до родича, який займався виробництвом продуктів. 

Відео дня

"Більшість місць не брали на роботу людей без досвіду", - зазначив для газети її син Алан Міва.

Також під час пошуків вона отримувала відмови, до прикладу: "Ми не беремо на роботу японців".

У 1942 році Йошико разом з сім'єю примусово відправили до табору для інтернованих у Постоні, штат Аризона. Попри суворі умови та відсутність приватного життя, жінка залишалася сильною. 

"Після того, як її та її родичів звільнили у 1945 році, вони оселилися в Готорні, штат Каліфорнія. Зіткнувшись з труднощами у пошуку роботи, її сім'я зібрала гроші, щоб розпочати бізнес з розведення рослин. У 1963 році Йошико Міва отримала ліцензію медсестри", - йдеться у матеріалі газети.

Крім того, у публікації розповіли, що жінка до 100 років водила машину, розмовляла трьома мовами, а саме англійською, іспанською та японською. Також вона щодня проходила 6 кілометрів пішки у ранньому пенсійному віці. 

За словами Йошико, її віра та вдячність буддійській громаді, яка підтримувала її у дитинстві, були постійним джерелом сили, а любов до своєї сім'ї - трьох синів, багатьох онуків та правнуків, давала їй енергію та радість. 

"Однією з наймиліших примх Йошико є її щоденний ритуал приготування локшини. Її любов до локшини - від спагеті до собо - сягає корінням часів її перебування в дитячому будинку, розповіла вона в інтерв'ю Today.com, зазначивши, що ця проста насолода підтримувала її протягом усього її довгого і повноцінного життя", - підкреслили у публікації.

Син Йошико Алан розповів для Today.com, що наразі його мати почуває себе добре та живе в будинку для літніх людей. Там вона щотижня робить зачіску, а в неділю відвідує церковні служби. 

Секрети довголіття: останні новини

Раніше 96-річний лікар з Австралії назвав причини свого довголіття. Відомо, що протягом 72 років він працював лікарем, проте наразі вирішив піти на пенсію.

"Мені здається, я роблю те, що мені подобається. Я завжди казав своїм пацієнтам: "Дивіться, якщо ви перестанете отримувати задоволення від того, що ви робите, киньте це, заради Бога, і займіться чимось іншим", - порадив він.

Також 110-річний чоловік, який досі керує автомобілем та полюбляє бургери з пивом, назвав свій рецепт довголіття. Зазначається, що чоловік може жити без сторонньої допомоги у повсякденному житті, тому онуки відвідують його лише раз на тиждень.

Вас також можуть зацікавити новини: