Вінсент Дрансфілд веде активний спосіб життя і не цурається журналістів / кадр з відео

Щоб дожити до 100 років і зберегти ясний розум та сили, не обов’язково бути фанатом здорового способу життя. У цьому переконаний довгожитель зі США, 110-річний Вінсент Дрансфілд. 

Як пише видання Today, американцеь відсвяткував свій визначний день народження 28 березня, ставши восьмим найстарішим чоловіком серед живих.

"Вінсент Дрансфілд досі щодня їздить на своїй машині, купує каву в мінімаркеті та купує обід. Він живе самостійно у власному будинку в Літл-Фоллз, штат Нью-Джерсі, де проживає з 1945 року" – пише видання.

Відео дня

Чоловік обходиться без сторонньої допомоги у повсякденному житті, тому онуки відвідують його раз на тиждень, щоб принести йому продукти, і дзвонять через день, щоб перевірити, чи все гаразд – але в іншому він самодостатній.

За словами його сім’ї, Вінсент у доброму здоров’ї, якщо не рахувати болі в колінах та інші незначні проблеми. Він вільно переміщується між головним поверхом будинку, своєю спальнею нагорі та підвалом, де він без проблем прає білизну.

Більшу частину життя Вінсент служив у місцевій волонтерській пожежній команді, де з часом став начальником. А заробляв, продаючи автозапчастини.

Говорячи про причини свого довголіття, чоловік в першу чергу згадує свої юнацькі роки. З 15 років він пішов працювати на молочну ферму, де розвозив молоко протягом п’яти років. При цьому він мав можливість пити стільки молока, скільки хотів. За словами чоловіка, саме це дало йому запас здоров’я.

"Я пив молоко і добре їв, тому що працював на фермі. І я часто повертаюся назад і думаю, що вони дали мені хороший старт у житті та для моїх кісток у моєму тілі", — каже Вінсент.

Молоко все ще відіграє важливу роль у його житті: довгожитель щодня вживає молочну смакову та харчову добавку. Але ніякої особливої дієти він не дотримується. Як розповідають онуки, Вінсент любить італійську їжу, гамбургери, салат, молочний шоколад та інші солодощі. Він випиває чашку кави щодня і іноді п’є пиво, але не любить інші види алкоголю.

"Він їв усе, що хотів. Він ніколи не стежив за своєю вагою. Йому ніколи не доводилося худнути. Він завжди був у формі", – розповідає онука.

Що ж до занять спортом, то Вінсент ніколи ним серйозно не займався і лише сміється з тих, хто робить щоденні пробіжки: "Куди вони біжать?" Тим не менш, чоловік загалом вів активний спосіб життя, зокрема завдяки волонтерській службі у пожежній команді.

Вінсент почав курити, коли йому було 50 років, після того, як товариш-пожежник запропонував йому сигарету, і вона йому сподобалася. Але приблизно через 20 років він кинув.

"Знаючи людей і люблячи їх, я живу довше", — каже сам Вінсент. – "Я зберігаю позитив. Я ніколи не думаю інакше, коли щось не так. У мене все добре, і я сподіваюся, що Господь береже мене таким".

Інші історії довгожителів

Як писав УНІАН, мешканка штату Детройт (США) Перл Тейлор - уродженка Куби та самостійна бабуся – у 103-річному віці виглядає "як дівчинка", роздає поради у TikTok, сама бігає за продуктами до Walmart та на додачу ще й займається спортом.

Також ми розповідали про довгожителя зі США Чарльза Осінга, який з нагоди свого 100-річчя розкрив власний "золотий рецепт" довголіття. 

Вас також можуть зацікавити новини: