Мед має антибактеріальні властивості / фото ua.depositphotos.com

Американка Діана Кочілас понад 25 років переконується в користі для здоров'я грецької та середземноморської кухні. Вона розповіла про унікальний продукт, який вважають одним із секретних інгредієнтів довголіття, пише CNBC Make It

"Моя сім'я з грецької "блакитної зони" Ікарії. Я проводжу на острові близько половини року і веду кулінарну школу у своєму сільському будинку. Для мене один несподіваний продукт знаходиться на вершині списку традиційних інгредієнтів: мед", - зазначила вона.

За її словами, існує безліч продуктів, що складають традиційний раціон жителів так званих "блакитних зон", де люди, як правило, живуть довше.

Відео дня

"Сирий, густий, смачний мед, який виробляють місцеві бджолярі на острові і по всій Греції, переплітається з моїми найціннішими спогадами про життя на Ікарії... Мед має антибактеріальні властивості, містить безліч антиоксидантів і допомагає організму регулювати рівень цукру. На Ікарії його вважають одним із секретних інгредієнтів довголіття, і багато хто з ікарійців починає свій день із ложки меду", - розповіла Кочілас.

Вказується, що в народній медицині мед вживають у разі кашлю і болю в горлі. Він також є основним продуктом на кухні завдяки своєму вишуканому, складному і чудово солодкому смаку.

"Я, напевно, завжди віддаватиму перевагу свіжому місцевому ікарійському меду, сирому і чистому, перед будь-яким іншим видом. Коли я перебуваю в Штатах, я купую грецький мед або в місцевих продуктових магазинах Греції та Близького Сходу, або в Інтернеті", - додала американка.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 5 дієтичних порад від лікаря, які можуть допомогти вам прожити довше.

Вас також можуть зацікавити новини: