
Пюре - улюблений гарнір багатьох людей, але зробити його по-справжньому смачним буває непросто. Можливо, ви вже пробували додавати в картопляне пюре найрізноманітніші інгредієнти - від великої кількості вершкового масла до молока.
Якщо ви хочете, щоб пюре вийшло неймовірно ніжним, гладким і водночас не втратило насиченості, є один інгредієнт, про який ви, можливо, ніколи не думали, але який здатний стати "справжнім королем" у вашому пюре. Цей інгредієнт - сметана, пише Express.
Спочатку вам необхідно вимити й очистити картоплю. Потім нарізати її на шматки однакового розміру. Далі вам потрібно покласти картоплю у велику каструлю з водою, поставити її на сильний вогонь, додати дрібку солі та довести до кипіння.
Картоплю слід варити 10-15 хвилин, поки вона не стане м'якою, але все ще злегка пружною. Перевірити готовність можна виделкою або ножем - якщо картопля легко ламається або ріжеться, значить, вона готова.
Після варіння вам необхідно злити воду і залишити картоплю в друшляку на п'ять хвилин. Це дасть змогу пюре не стати водянистим. У цей час вам варто розтопити столову ложку вершкового масла і 50 мл незбираного молока в невеликій каструлі на слабкому вогні, поки вони не з'єднаються. Після цього додати картоплю і розім'яти її товкачем до однорідності.
Що довше ви будете її розминати, то більш повітряним і ніжним вийде пюре. Якщо хочете більш кремову консистенцію, вам потрібно додати ще молока.
Коли пюре стане повністю гладким і без грудочок, вам слід додати сметану з кислинкою. Кількість регулюйте за смаком. На завершення вам варто посипати страву сіллю та перцем (за смаком) і подати до столу. Завдяки цьому простому прийому ваше пюре стане ще смачнішим, ніж зазвичай.
Інші цікаві способи приготування картоплі
Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати картоплю в мундирі за кілька хвилин без духовки і плити. Ба більше, цей рецепт цікавий навіть не через швидкість приготування... а через додаткові інгредієнти. Ви коли-небудь їли картоплю з гострою квасолею і тунцем? Якщо ні, тоді це той самий випадок.
Крім того, ми розповідали про ще один спосіб, як зробити картопляне пюре більш пишним і кремовим. Вершкове масло іноді призводить до клейкої, непривабливої текстури. Тому його можна замінити.