
Не кожного разу вдається зварити яйця так, щоб вони добре чистилися. А для цього, виявляється, існують деякі хитрощі, пише Express.
Видання розповіло про лайфхак, який продемонструвала у соцмережі блогерка Керрі Велпдейл, рецепти якої публікувалися в програмі BBC Good Food. У своєму відео вона показала, що для легкого чищення яєць треба всипати у воду розпушувача чи соди.
Авторка контенту каже, що коли вода закипить, перш ніж класти у неї яйця, треба всипати в каструлю одну чайну ложку розпушувача, потім обережно покласти туди яйця та накрити кришкою.
Щойно яйця зваряться - Велпдейл по одному їх виймає, розбиває об край каструлі та легко знімає шкаралупу пальцями.
"Хто ще ненавидить боротися з вареними яйцями, які просто не чистяться? Ось найкращий лайфхак: додайте 1 чайну ложку розпушувача (або харчової соди) у воду під час кипіння - і шкаралупа практично зісковзне", - написала вона у своєму дописі.
Видання навело й інші поради, які допоможуть впоратися з очищенням варених яєць. Так, зазначається, яйця, яким уже кілька днів, легше чистити, ніж свіжі, оскільки вони мають менший кислотний рівень pH, тому білок не так сильно прилипає до внутрішньої оболонки шкаралупи.
Також щойно зварені яйця доцільно класти у холодну воду. Шеф-кухар Крістофер Кімбалл, співзасновник America's Test Kitchen та Cook's Country, називає крижану воду "святим Граалем" для ідеального чищення яєць.
"Святий Грааль - це варити яйця протягом восьми хвилин і 40 секунд, а потім помістити їх у крижану ванну на три хвилини. І кожне яйце - не 80 відсотків, не 90 відсотків - а кожне яйце буде легко почистити", - запевнив експерт.
Раніше УНІАН розповідав, чому яйця не можна зберігати у дверцятах холодильника. За словами експертів з харчових продуктів, для яєць важливе підтримання постійної температури, а якщо холодильник часто протягом дня відчиняти, то у дверцятах температура буде не стабільна. Тому найкраще тримати яйця на полиці в холодильнику.