Що їсти для здорової печінки-список продуктів / фото ua.depositphotos.com

Печінка-великий орган, що становить близько 2% маси тіла середньої дорослої людини. Ваша печінка постійно працює над підтримкою вашого здоров'я, виконуючи ряд життєво важливих функцій, таких як фільтрація шкідливих речовин у крові, розщеплення токсинів, підтримка обміну речовин, імунної функції, травлення тощо.

Як пише health, дотримання спеціальної дієти може допомогти запобіганню поширеним захворюванням печінки, такі як неалкогольна жирова хвороба печінки, і сприяти оптимальному функціонуванню патого важливого органу.

10 найкращих продуктів для здоров'я печінки

Фрукти та овочі. Дотримання дієти, багатої фруктами, овочами, ягодами, листовою зеленню та хрестоцвітними, є одним із найкращих способів догляду за печінкою зсередини. Вони допомагають запобігти і зменшити накопичення жиру в печінці, збільшуючи відчуття ситості, що може сприяти втраті жиру. Дієта з високим вмістом овочів може допомогти знизити ризик раку печінки

Відео дня

Імбир. Він містить ряд протизапальних та антиоксидантних сполук, які можуть принести користь людям з певними захворюваннями печінки. Імбирний порошок і свіжий імбир можна додавати до багатьох солодких і солоних страв.

Часник, як і імбир, багатий речовинами, що підтримують роботу печінки, включаючи аліцин і аллінін, які надають потужне антиоксидантну та протизапальну дію на організм. Регулярне вживання часнику може допомогти поліпшити здоров'я печінки у людей із захворюваннями печінки і навіть знизити ризик розвитку раку печінки.

Чіа і насіння льону. Вони неймовірно багаті клітковиною, що важливо для людей із захворюваннями печінки. Вживання насіння льону знижує маркери захворювань печінки і накопичення жиру в печінці, а також допомагає захиститися від раку печінки.

Оливкова олія має високий рівень мононенасичених жирів і антиоксидантів, які можуть допомогти зменшити накопичення жиру в печінці, знизити ризик серцевих захворювань у людей із захворюваннями печінки.

Морепродукти. Вони багаті поживними речовинами, що захищають печінку, такими як протизапальні жири, та антиоксидантними поживними речовинами, такими як селен та вітамін Е. Дослідження показують, що дієта, багата морепродуктами, може допомогти зменшити жир у печінці та захистити від таких захворювань печінки, як рак.

Кава і чай. Було доведено, що вживання кава і деяких видів чаю захищає від захворювань печінки. Високе споживання кави та зеленого чаю пов'язане зі значним зниженням ризику раку печінки, а також інших захворювань печінки.

Какао-продукти. Вживання більшої кількості какао-продуктів, таких як шоколад, може допомогти захистити здоров'я печінки. Деякі дослідження показують, що споживання шоколаду може допомогти знизити рівень ферментів печінки та покращити інші аспекти здоров'я людей із захворюваннями печінки. Однак краще вибирати какао-продукти, які не містять або містять мало цукру, оскільки доданий цукор шкідливий для здоров'я печінки.

Бобові, такі як сочевиця та квасоля, багаті клітковиною - поживною речовиною, яка підтримує здоров'я печінки. Дослідження показують, що додавання бобових у ваш раціон може допомогти захистити здоров'я печінки за рахунок зниження маси тіла, зниження рівня ферментів печінки, зниження рівня артеріального тиску і багато чого іншого.

Горіхи та насіння дуже поживні і можуть допомогти знизити ризик захворювань печінки. Однак деякі горіхи, такі як арахіс, можуть бути забруднені токсинами, які називаються афлатоксинами, які можуть бути небезпечними для людей із захворюваннями печінки. Щоб зменшити ризик впливу афлатоксину, рекомендується купувати горіхи та горіхове масло лише у великих комерційних брендів.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали кращий продукт для правильного схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: