Дієтологи назвали продукт №1 для схуднення / фото ua.depositphotos.com

Клітковина - це справжня магія, коли мова йде про підтримку ефективної роботи тіла. Вона допомагає підтримувати здорову вагу і знижує ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань, діабету, холестерину і деяких видів раку.

Ось чому, на думку дієтологів, важливо знати найкращу їжу з високим вмістом клітковини для схуднення, пише Eatthis. Фахівці відзначили, що людина може отримати необхідну кількість клітковини на сніданок, обід і вечерю з різноманітних смачних продуктів.

Експерти рекомендують продукти з високим вмістом клітковини, такі як темно-синя квасоля, гарбуз, насіння чіа, насіння граната, яблука, сушений інжир тощо, як частину збалансованої та здорової дієти. Однак, щоб схуднути, дієтологи порадили звернути увагу на деякі інші продукти.

Відео дня

Члени медичної експертної ради віддали перше місце фісташкам, як продукту з високим вмістом клітковини для схуднення. "Коли справа доходить до схуднення, чарівне поєднання - це вживання клітковини та білка", - пояснюють вони та додають, що у фісташках є обидва компоненти. "Клітковина і білок працюють в тандемі, щоб ви відчували себе ситими. Швидко ви не зголоднієте і не будете переїдати, як ви це робите з багатьма іншими продуктами, які просто багаті клітковиною, але не містять білка", - відзначили фахівці.

Одна чашка фісташок (123 грами) містить 13 грамів клітковини і 25 грамів білка - ідеальне поєднання для схуднення. 

Крім того, фісташки багаті антиоксидантами, що дуже важливо, оскільки запалення ускладнює втрату ваги.

Рекомендації фахівців по дієтах

Багато світових вчених і дієтологів рекомендують застосовувати середземноморську дієту. Вона допомагає не тільки відчувати себе здоровим, але і тримати вагу під контролем. Справа в тому, що ця дієта включає дуже корисні продукти - рибу, оливкову олію, багато різноманітних фруктів і овочів.

Вас також можуть зацікавити новини: