Рукола виділяється серед інших видів зелені своїм яскравим смаком / ua.depositphotos.com

Існує дуже багато варіантів листової зелені, але рукола виділяється серед них своїм оригінальним гострим смаком. Портал bhg.com розповідає, у чому особливість і користь цієї зелені, як її зберігати та використовувати, а також чим замінити, якщо вас не влаштовує її смак.

Що таке рукола?

За зовнішнім виглядом листя багато хто припускає, що рукола належить до сімейства салатів. Однак насправді це капуста (хрестоцвітний овоч) - як цвітна капуста, броколі або брюссельська. Рукола містить мало калорій, оскільки на 92% складається з води. Також вона є хорошим джерелом вітаміну К, що зміцнює кістки. Вона також містить вітаміни А, С, фолієву кислоту, калій і кальцій.

Яка на смак рукола і чим її замінити

Рукола - це один з інгредієнтів, який завжди буде відчуватися у страві. На відміну від іншої листової зелені з м'яким смаком, такої як шпинат або айсберг, рукола має яскравий смак. Він гострий, пряний і злегка горіховий. Якщо смак руколи вам не подобається, то у страві її можна замінити на крес-салат, молодий шпинат, суміш зелені, салат ромен чи зелень кульбаби.

Відео дня

Як зберігати руколу

Оптимальне місце для зберігання руколи, як і будь-якої листової зелені: скринька для зберігання продуктів з високою вологістю в холодильнику. Якщо листя було попередньо вимите і поміщене в пакет, зберігайте його там. В іншому разі промокніть руколу насухо, вільно оберніть згорток сухими паперовими рушниками і помістіть у пакет для продуктів або пакет із застібкою-блискавкою.

Зайва волога прискорює псування, тому постарайтеся вимити руколу безпосередньо перед її використанням. Також краще використовувати її протягом 5 днів після купівлі зелені.

Як використовувати руколу в рецептах

Оригінальний смак руколи додасть неповторності багатьом стравам. Так, руколу добре використовувати як доповнення до страв із м'яса, у соусі песто, у салатах, як компонент сендвічів чи бургерів і навіть додавати до супу чи пасти. При цьому термічна обробка руколи трохи знизить інтенсивність її смаку.

Раніше дієтологи назвали 18 найпоживніших листових овочів, які точно потрібно включити в раціон.

Вас також можуть зацікавити новини: