Кухар розповів як приготувати ідеальну картоплю / фото ua.depositphotos.com

Картопля - це ледь не обов'язкова страва на кожному столі, однак ми всі робимо помилки при її приготуванні.

Про це заявляє британський шеф-кухар Джефф Бейкер, який готував для покійної королеви Єлизавети. Як пише Mirror, йдеться про п'ять помилок, які псують смак страви.

Зокрема, багато хто використовує для приготування стару картоплю, замість того, щоб купити свіжу. За словами кухаря, якщо овоч м'який та зморщений, його потрібно викинути.

Відео дня

Він також радить підбирати сорт картоплі під тип приготування. Одні краще підходять для смажиння, а інші - для відварювання чи тушкування. Правильний сорт дозволить підняти вашу страву на новий смаковий рівень.

Ще одна помилка - надмірне використання олії. Це призводить до того, що картопля може виявитися підгорілою ззовні і дещо сирою всередині. Для швидкого приготування рекомендується перед смаженням відварити овочі протягом 10 хвилин у підсоленій воді.

Бейкер вказує, що більшість готує картоплю у надто маленькому посуді. Через це вона замість того, щоб смажитись і отримати хрустку скоринку, починає тушкуватись. Краще візьміть додатковий посуд і отримайте той результат, який планували.

Крім того, часто картоплю залишають у духовці надто довго.

"Я б рекомендував принаймні 30 хвилин при 220°C/200°C із вентилятором, перевіряючи кожні 10-15 хвилин і струшуючи, щоб підвищити хрусткість. Якщо ви все ще не впевнені через ці 30 хвилин, дістаньте картоплину та спробуйте. Ви можете не тільки перевірити, чи вони готові, але й отримати перші шматочки найхрусткішої печені", - наголосив Бейкер.

Інші поради щодо приготування картоплі

Смажена картопля є основною стравою в репертуарі кожного британського шеф-кухаря, і кулінар Гордон Рамзі знає дещо про те, як домогтися ідеального поєднання хрускоту і пишності.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати запечену картоплю, яка набрала 100 тисяч переглядів у Tiktok.

Вас також можуть зацікавити новини: