Картопля в духовці з грибами і вершками - рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, tiktok.com/@anat_elisha_kitchen

Картопля - універсальний овоч, який може стати інгредієнтом для страви, самостійною стравою або гарніром. УНІАН дізнався, як готується картопля в духовці на деку з вершково-грибним соусом. Приготуйте і більше не зможете відмовитися від такого рецепта!

Картопля з грибами і вершковим соусом - рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля велика - 5-6 шт
  • Оливкова олія для змащування
  • Свіжі гриби - 200 гр
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт
  • Часник - 1 зубчик
  • Кулінарні вершки - 250 мл 
  • Сіль - 1 ч. л
  • Мускатний горіх - щіпка
  • Мелений чорний перець - 0.5 ч. л
  • Вершкове масло
  • Оливкова олія - 3 ст. л + для змазування
  • Моцарелла - для прикраси

Також для цього рецепта знадобиться папір для випічки і алюмінієва фольга.

Відео дня

Картопля запечена в духовці готується наступним чином - спочатку вам потрібно ретельно вимити коренеплоди від бруду. Потім нагріти духовку до 200 градусів.

Змастіть картоплю оливковою олією і загорніть кожну окремо в папір для випічки та алюмінієву фольгу. Викладіть у форму і поставте в духовку до повного розм'якшення (приблизно годину-півтори).

Нагріти оливкову олію і вершкове масло в сковороді, додати нарізану цибулю. Обсмажувати близько 5 хвилин і викласти гриби. Смажити до випаровування рідини, додати тертий часник і спеції. Після того як гриби придбають золотистий колір, влити вершки, готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Додати столову ложку подрібненого часнику і перемішати.

Звільнити картоплю від паперу і зробити надріз в центрі. Виделкою трохи розім'яти внутрішню частину. Посипте зверху сиром моцарелла і 2-3 столовими ложками грибного соусу, а потім знову сиром. Повернути в духовку ще на 10 хвилин. Перед подачею посипати подрібненим часником.

Вас також можуть зацікавити новини: