
Картопля - універсальний овоч, який може стати інгредієнтом для страви, самостійною стравою або гарніром. УНІАН дізнався, як готується картопля в духовці на деку з вершково-грибним соусом. Приготуйте і більше не зможете відмовитися від такого рецепта!
Картопля з грибами і вершковим соусом - рецепт
Інгредієнти:
- Картопля велика - 5-6 шт
- Оливкова олія для змащування
- Свіжі гриби - 200 гр
- Ріпчаста цибуля - 1 шт
- Часник - 1 зубчик
- Кулінарні вершки - 250 мл
- Сіль - 1 ч. л
- Мускатний горіх - щіпка
- Мелений чорний перець - 0.5 ч. л
- Вершкове масло
- Оливкова олія - 3 ст. л + для змазування
- Моцарелла - для прикраси
Також для цього рецепта знадобиться папір для випічки і алюмінієва фольга.
Картопля запечена в духовці готується наступним чином - спочатку вам потрібно ретельно вимити коренеплоди від бруду. Потім нагріти духовку до 200 градусів.
Змастіть картоплю оливковою олією і загорніть кожну окремо в папір для випічки та алюмінієву фольгу. Викладіть у форму і поставте в духовку до повного розм'якшення (приблизно годину-півтори).
Нагріти оливкову олію і вершкове масло в сковороді, додати нарізану цибулю. Обсмажувати близько 5 хвилин і викласти гриби. Смажити до випаровування рідини, додати тертий часник і спеції. Після того як гриби придбають золотистий колір, влити вершки, готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Додати столову ложку подрібненого часнику і перемішати.
Звільнити картоплю від паперу і зробити надріз в центрі. Виделкою трохи розім'яти внутрішню частину. Посипте зверху сиром моцарелла і 2-3 столовими ложками грибного соусу, а потім знову сиром. Повернути в духовку ще на 10 хвилин. Перед подачею посипати подрібненим часником.