До чаю особливо смакує шоколадне печиво від Джеймі Олівера, його спекти дуже легко / фото ua.depositphotos.com

Смачне шоколадне печиво можна легко зробити вдома - це набагато цікавіше та корисніше, ніж купити незрозуміло що в магазині. Топ-кухар Британії Джеймі Олівер стверджує, що такі солодощі до чаю під силу спекти навіть "профанам" в мистецтві кулінарії.

Зазвичай восени та взимку чимало людей частіше вживають гарячі напої. Але такі посиденьки "грішно" влаштовувати хоча б без шматочка солодкого. Легкий рецепт печива від Джеймі Олівера опублікував Express.

"Ви не перевершите це домашнє печивом. Воно м'яке, легко жується, смачне і дуже просте у приготуванні", - стверджує кухар.

Відео дня

Що беремо, щоб начаклувати смачні печеньки:

  • 100 г несолоного вершкового масла, злегка розм'якшеного;
  • 125 г цукрової пудри золотистого кольору;
  • одне велике куряче яйце;
  • одна друга чайної ложки ванільного екстракту;
  • 200 г борошна вищого ґатунку;
  • одна щіпка дрібної морської солі;
  • 100 г якісного шоколаду (за бажанням використовуйте суміш молочного та чорного);

Якщо захопили все необхідне, час готувати солодке.

Метод приготування печива з шоколадом від Джеймі Олівера

  1. Розігріваємо духовку до 170ºC. Застеляємо деко або форму двома шарами паперу для випічки; 
  2. у великій мисці збиваємо вершкове масло разом з цукровою пудрою, поки маса не нагадуватиме білий крем. Обережно вбиваємо до суміші яйце, додаємо трохи ванілі й перемішуємо. Далі просіюємо туди борошно, додаємо щепку солі. На останок вмішуємо в отримане тісто маленькі шматки шоколаду. Тісто готове;
  3. розділяємо тісто: одна порція - приблизно одна столова ложка суміші. Робимо з них кульки та викладаємо на деко. Ставимо на 15 хв в холодильник; 
  4. пальцями злегка натискаємо на кульки, щоб їх приплюснути. Ставимо деко в гарячу духовку на 10-12 хвилин або до легкого золотистого кольору;
  5. перевіряємо час та слідкуємо за печивом, щоб воно не згоріло. Чим м'якшим воно буде, тим краще. Даємо печиву охолонути та смакуємо солодощі разом з запашним напоєм. 

За словами Джеймі, таке шоколадне печиво й не соромно буде подати гостям до столу. Воно дуже смачне, ніхто й не запідозрить, що у вас пішло на нього якихось 20 хвилин. 

Фантастичний рибний шашлик від Джеймі

Раніше британський шеф-кухар Джеймі Олівер також поділився більш обідньою стравою: фантастичним шашликом з рибних шматочків. Кухар підкреслив, що рецепт особливо сподобається тим, хто слідкує за фігурою. Головні в страві - філе білої риби плюс шматочки бекону. Читай основний перелік інгредієнтів та метод приготування рибного шашличку.  

Вас також можуть зацікавити новини: