![М'ясний пиріг може стати чудовою вечерею / фото ua.depositphotos.com М'ясний пиріг може стати чудовою вечерею / фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2024_04/1713691269-6711.png?r=416517)
Британський шеф-кухар Джеймі Олівер поділився незвичним м'ясним пирогом з грибами, який ідеально підходить на вечерю.
Еxpress розповів, що цю страву можна приготувати за 30 хвилин. Для приготування знадобиться:
- куряче стегно без кісток та шкіри - 500 г
- пучок зеленої цибулі;
- суміш грибів - 320 г;
- листкове тісто - 320 г;
- напівжирне молоко - 600 мл;
- борошно - 1 ст.л.;
- гірчиця у зернах - 1 ст.л.;
- суміш крес-салату, шпинату та рукколи - 80 г.
Попередньо розігріваємо духовку до 200°C. Курку наріжте на шматочки розміром 3 см і обсмажте на середньому сильному вогні зі столовою ложкою оливкової олії.
Потім поріжте цибулю і також додайте на сковороду. Далі треба буде всипати подрібнені гриби й продовжувати готувати десь 10 хвилин.
Далі розгорніть лист тіста на папері та зробіть бортик 3 см по краю. Потім дуже злегка нанесіть великий візерунок хрест-навхрест на внутрішній частині. Змастіть тісто молоком, а потім випікайте його на деко 17 хвилин. Воно має стати золотавого кольору, піднятися й пропектися.
Тим часом додайте у м'ясо з грибами борошно і прогрівайте протягом однієї хвилини. Потім повільно влийте молоко й дайте покипіти.
Листя та гірчиця змішайте разом і приправте на свій смак. Коли тісто спечеться у трохи охолоне проріжте кілька верхніх слоїв, у вас має утворитись глибока "тарілка" та "кришка". Всередину викладіть начинку, зелень, закрийте "кришкою" і розріжте на порційні шматки. Цієї кількості вистачить на чотирьох осіб.
Що приготувати на вечерю
УНІАН опублікував рецепт смачного рибного пирога можна всього за 30 хвилин.
Британський шеф-кухар Рік Стайн, який має корнуольське коріння, поділився рецептом смачного пирога із сиром, картоплею та шпинатом.