Такі люди часто позбавлені емпатії / ua.depositphotos.com

Розібратися в особливостях людських взаємин може виявитися непросто. Можливо, ваш новий знайомий здавався цілком нормальним, але коли ви познайомилися з ним ближче, щось пішло не так.

Hack Spirit розповів про малопомітні ознаки того, що ви, можливо, спілкуєтеся з людиною, у якого дійсно немає совісті.

1) Їм не вистачає співпереживання та емпатії

Ви можете опинитися в ситуації, коли ця людина просто не може або не хоче зрозуміти вашу точку зору чи емоції. Якщо вони здаються байдужими до вашого болю чи радості, це може бути не через емоційну відстороненість чи відчуженість. Можливо, ви маєте справу з людиною, якій справді не вистачає совісті.

Відео дня

2) Вони ніколи не відчувають провини чи каяття.

Коли хтось, здається, ніколи не відчуває провини за свої дії, незалежно від того, наскільки сильно вони завдають шкоди іншим, це більше, ніж просто товстошкіра людина. 

3) Вони можуть бути чарівними, але це поверхнево.

Такі люди ніби можуть носити маску чарівності і харизми, ідеально створену для того, щоб залучати і маніпулювати. Їх чарівність полягає не в щирому відношенні, а в маніпуляціях.

4) Вони ніколи не беруть на себе відповідальність

Психологи стверджують, що люди, позбавлені совісті, часто мають сильну тенденцію уникати відповідальності за свої дії. Коли щось піде не так, вони виправдовуються або навіть спотворюють факти відповідно до своєї розповіді і ніколи не беруть на себе провину.

5) Вони майстри маніпуляції.

Постійна потреба контролювати і маніпулювати ситуаціями і людьми - не просто ознака повернутості на контролі. Це тривожний сигнал людини, яка може бути позбавлений совісті. Вони маніпулюють, щоб служити своїм інтересам, практично не піклуючись про вплив на інших.

6) У них грандіозне почуття власної гідності.

Такі люди часто хваляться своїми досягненнями, перебільшують свої здібності і вважають інших неповноцінними. Для них світ обертається навколо їхніх бажань та потреб. Вони вважають себе вищими за інших, і ця спотворена точка зору часто звільняє їх від моральних зобов'язань щодо інших.

7) У них є історія невдалих стосунків.

Це важлива ознака, яка вказує на те, що ви, можливо, маєте справу з людиною, у якого немає совісті. Їм не вистачає емоційної глибини та співпереживання, необхідних для побудови та підтримки значущих стосунків.

8) Вони не виявляють жодних ознак змін.

Незважаючи на неодноразові помилки і образливу поведінку, такі люди ніколи не виявляють реального наміру або зусиль змінитися. Вони не бачать необхідності змінюватися, оскільки не визнають свою поведінку шкідливою чи неправильною. Відсутність особистісного зростання та неможливість зміни — це явна ознака того, що ви, можливо, маєте справу з людиною, позбавленою совісті.

Ви не можете змінити людину, яка не має совісті, але ви можете змінити спосіб взаємодії з нею. Все починається з визнання ситуації, встановлення чітких меж і визначення пріоритетів вашого благополуччя.

Раніше УНІАН розповідав про топ-9 дієвих способів нейтралізувати вправного маніпулятора.

Вас також можуть зацікавити новини: