Заборону на продаж і вживання алкоголю визнали незаконною / ua.depositphotos.com

Адміністративний суд Дюссельдорфа скасував незвичайне карантинне обмеження міста у зв'язку з коронавірусною кризою.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Читайте такожУ Польщі суд відмовився визнати домашніми тваринами курок, які дивляться телевізорЗазначається, що в середині травня Дюссельдорф вирішив заборонити продаж і вживання алкоголю за межами дому у старому центрі міста. Заборона почала діяти на цих вихідних.

Відео дня

У четвер суд задовольнив термінове клопотання рітейлера і оголосив заборону незаконною. Суд пояснив, що алкогольна заборона не годиться для приборкання коронавірусної інфекції.

На думку суду, «ні продаж, ні споживання алкоголю поза домом не привели негайно до подальшого інфікування і поширення хвороби», а люди все одно збираються у центрі. Місто ж аргументувало, що заборона необхідна, аби не допустити стихійних скупчень людей.

На думку суду, для боротьби з поширенням вірусу краще підійшло б «обмеження доступу до старого міста і створення зон обмеженого доступу».

Місто Дюссельдорф відреагувало ще в середу ввечері перед офіційним оголошенням суду і зняло заборону на алкоголь. Тепер міська влада шукатиме інші способи уникнути скупчення людей в старому місті.

Раніше УНІАН повідомляв, як в Аргентині суд вирішив допитати папугу у справі про вбивство його господині.