
Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.
Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від віку), а жінки - від 22 до 28 г.
"Додавання більшої кількості клітковини у ваш раціон поліпшить травлення і може допомогти захистити від раку товстої кишки, хвороб серця і діабету. Вживання різноманітних джерел клітковини допоможе вам досягти ваших цілей щодо клітковини і дасть вашому організму різні вітаміни та мінерали", - йдеться в публікації.
У яких продуктах є клітковина: ТОП-7
Ось які продукти з клітковиною виділили експерти:
Насіння гарбуза. Містить велику кількість магнію, який допомагає контролювати артеріальний тиск.
Шпинат. Допомагає захистити організм від раку та хвороб серця. Містить вітаміни A, C, E і K, залізо і фолієву кислоту.
Авокадо. Хороше джерело мононенасичених жирів, які допомагають знизити кількість "поганого" холестерину ЛПНЩ у вашому організмі. Допомагають підтримувати здоров'я серця і знижують ризик серцево-судинних захворювань.
Груша. Крім клітковини, цей фрукт містить вітамін С і фітохімічні речовини, які можуть допомогти знизити кров'яний тиск.
Нут. Містить фолієву кислоту, марганець і понад 7 грамів білка.
Сочевиця. Містить білок, фолієву кислоту, залізо, а також розчинну і нерозчинну клітковину.
Кокосова м'якоть. Крім клітковини містить антиоксиданти, білок і залізо.
Нагадаємо, раніше УНІАН назвав продукт №1 для зниження рівня холестерину.