Жителі міст можуть відчувати сильніший тиск, що змушує їх відповідати "ідеалам тіла" / фото ua.depositphotos.com

Мальта відома своєю красивою архітектурою і захоплюючою береговою лінією - і виявляється, її жителі теж задоволені тим, як вони виглядають. А ось Україна опинилася в п'ятірці лідерів серед країн, жителі яких незадоволені своїми фігурами.

Дослідження, опубліковане в Body Image, показало, які країни очолили список, жителі яких найбільш впевнені в своєму тілі, пише Daily Mail. Попередні дослідження виявили зв'язок між високим рівнем визнання свого тіла та низкою позитивних якостей благополуччя, включаючи підвищення самооцінки та звички здорового харчування.

Однак досі мало досліджень вивчали, як сприйняття тіла змінюється залежно від країни. Щоб відповісти на це питання, команда з Університету Англії Раскін провела глобальне опитування за участю 56968 учасників із 65 країн. Їм було запропоновано оцінити, наскільки вони згодні з десятьма твердженнями, включаючи "Я поважаю своє тіло" і "Я ціную різні й унікальні характеристики свого тіла".

Відео дня

В цілому результати показали, що більш позитивне уявлення про своє тіло тісно пов'язане з кращим психологічним благополуччям і задоволеністю життям.

"Це одне з найбільших коли-небудь проведених досліджень вигляду тіла, здійснене в результаті спільних досліджень за участю понад 250 вчених з усього світу. Наш висновок про те, що більш висока оцінка фігури пов'язана з кращим психологічним благополуччям, підкреслює важливість розробки способів просування більш позитивного вигляду тіла в усьому світі", - сказав провідний автор дослідження професор Вірен Свамі.

Розбиваючи результати за країнами, дослідники виявили, що Мальта очолила список країн з найбільшою впевненістю у своїй фігурі. За нею йдуть Тайвань, Бангладеш, Казахстан, Південна Корея і Філіппіни.

На іншому кінці шкали, найменшу впевненість в собі мали жителі Австралії, за ними йдуть Індія, Велика Британія, Ірландія, Україна, Німеччина і США.

Жителі Мальти, Тайваню, Бангладешу і Казахстану виявилися найбільш впевненими в собі / інфографіка dailymail.co.uk

Також, дослідження показало, що в усіх країнах визнання тіла було вищим у людей, що живуть у сільській місцевості, а також у самотніх людей.

"Люди, які живуть у міських районах, можуть відчувати більший тиск, щоб відповідати "ідеалам тіла". Також примітно, що люди з країн, які вважаються культурно відмінними від США, в цілому стали краще цінувати своє тіло. Люди в сільській місцевості також можуть отримати користь від перебування на природі, що, як показали минулі дослідження, також пов'язано з позитивним іміджем тіла", - сказав професор Свамі.

Дослідники сподіваються, що результати спонукають влади в усьому світі просувати більш позитивний вигляд тіла.

"Ми впевнені, що ця робота допоможе вченим краще зрозуміти значення і прояв вдячності до тіла у різних народів, і становитиме цінність для практиків і політиків, які прагнуть просувати більш позитивні результати щодо образу тіла в різних національних, культурних і мовних групах", - йдеться в дослідженні.

Інші новини про фігуру

Як повідомляв УНІАН, за даними Міжнародного товариства естетичної пластичної хірургії (ISAPS), ліпосакція обігнала збільшення грудей в якості найпопулярнішої в світі форми косметичної хірургії. Також серед популярних процедур виявилися ринопластика і абдомінопластика.

У звіті також відзначається помітне зростання (більше ніж на 30%) використання гіалуронової кислоти, її зазвичай вводять в якості наповнювача для обличчя.

Вас також можуть зацікавити новини: