Ця процедура обігнала за популярністю збільшення грудей / фото ua.depositphotos.com

Згідно з нещодавно опублікованими даними Міжнародного товариства естетичної пластичної хірургії (ISAPS), ліпосакція обігнала збільшення грудей в якості найпопулярнішої у світі форми косметичної хірургії.

Як йдеться в дослідженні, причиною зменшення кількості збільшити груди стала стурбованість з приводу можливого зв'язку імплантатів з онкозахворюваннями, пише CNN.

Так, ліпосакція склала майже 14,8% від усіх косметичних операцій, проведених у світі, а кількість операцій зі збільшення грудей впала до 13%. У статті зазначається, що загальна кількість хірургічних процедур зросла на понад 33% у 2017-2021 роках. 

Відео дня

Джанлука Кампільо, який працює пластичним хірургом в Італії, відзначає зростання охочих зробити ліпосакцію. Так, у 2021 році у всьому світі було зареєстровано понад 1,9 мільйона процедур ліпосакції, що майже на 25% більше, ніж у попередньому році.

Також серед найпопулярніших процедур виявилися ринопластика та абдомінопластика (або пластика носа і підтяжка живота). Хірургія повік була третьою за поширеністю процедурою у світі у 2021-му році та найпопулярнішою серед чоловіків.

У звіті також відзначається помітне зростання — на понад 30% - використання гіалуронової кислоти, її зазвичай вводять як наповнювач для обличчя.

Що таке ліпосакція

Ліпосакція - операція з видалення жирових відкладень. Хірургічна маніпуляція може проводитися на одній або декількох ділянках тіла - на сідницях, стегнах або животі.

Варто зазначити, що операція з видалення жиру не бореться із самим ожирінням, але дійсно допомагає швидко позбутися зайвих сантиметрів і поліпшити фігуру.

Вас також можуть зацікавити новини: