Користувачі Twitter сміються над дизайном ракети Безоса / REUTERS

57-річний власник Amazon Джефф Безос злітав у космос на власній ракеті New Shepard. Політ став знаковим не лише з точки зору розвитку астронавтики – ракета стала мемом, тому що в мережі звернули увагу на її схожість з чоловічим статевим органом.

Так, Cnet звернуло увагу на велику кількість коментарів про ракету в Twitter. Апарат називають "космічним пенісом" і натякають юдейський обряд обрізання.

Скріншот
Скріншот
Скріншот
Скріншот

Інші користувачі вдаряються у фрейдизм і висловлюють припущення, що фалічна ракета - це "абсолютна форма компенсації" певних комплексів.

Відео дня

Безоса також порівнюють з Доктором Зло з пародійних бойовиків про Остіна Пауерса - у фільмі він також побудував занадто "фрейдистську" ракету.

Політ Безоса в космос

Напередодні Джефф Безос здійснив космічний політ на своїй ракеті New Shepard. Разом з ним в космос вирушили його молодший брат, 53-річний Марк, 82-річна льотчиця Уоллі Франк і 18-річний Олівер Деймен.

Ракета піднялася на висоту в 107 кілометрів, а потім приземлилася в пустелі Західного Техасу. Весь політ зайняв 10 хвилин.

Компанія Безоса Blue Origin розробляє свою багаторазову суборбітальну систему New Shepard з 2006 року. Система складається з капсули для шістьох осіб і одноступінчастої ракети.