Політ Безоса у космос – дивіться онлайн / REUTERS

Найбагатша людина світу, 57-річний власник Amazon Джефф Безос відправляється сьогодні, 20 липня, у космос.

Пряма трансляція польоту проходитиме на каналі компанії Безоса  Blue Origin.

Разом з мільярдером на борту ракети New Shepard буде його молодший брат 53-річний Марк, 82-річна льотчиця Воллі Франк і 18-річний Олівер Деймен.

Ракета вирушить у космос з аеродрому в Техасі. New Shepard не треба керувати вручну – управління повністю автоматизоване. Сам безпілотний політ триватиме 11 хвилин.

blueorigin.com

Blue Origin планує вищий злет ракети Безоса на 86,189 метра за космічний корабель Virgin Galactic.

Хто вирушить з Безосом

На борту New Shepard буде найстаріший космотурист – Воллі Фанк. Вона ще у 1961-му проходила тестування на астронавта.

blueorigin.com

А ось 18-річний Олівер лиш недавно став щасливим власником білета в космос – попередній пасажир відмовився від мандрівки через "накладку у графіку". Він – син гендиректора Somerset Capital Partners. Хлопець марив Місяцем і ракетами з чотирьох років.

Blue Origin розробляє свою багаторазову суборбітальну систему New Shepard з 2006 року. Система складається з капсули для шістьох осіб і одноступеневої ракети.

blueorigin.com

Ракета має здійснювати вертикальний розгін і злітати на висоту близько 40 км, де капсула відділятиметься і підійматиметься до 100 км.

При цьому пасажири зможуть відчути короткочасний стан невагомості та навіть претендувати на звання астронавтів. Згодом ракета сама повернеться на Землю, а капсула приземлиться на парашуті.