Спробуйте уявити рожевого тигра, запропонував доктор / колаж УНІАН, скріншот, ua.depositphotos.com

Фахівці стверджують: якщо ви, наприклад, не можете уявити рожевого тигра, у вас може бути те, що називають афантазією.

Доктор Каран Радж (@dr.karanr) у своєму недавньому відеоролику для TikTok розповів, що це за "недуга". За його словами, у 2% населення відсутня фантазія.

Він запропонував випробувати себе, представивши не тільки рожевого тигра, але і "злу ковбасу верхи на коні". Якщо вдається - значить, у вас є "уявний погляд", зазначив доктор.

Відео дня

Фахівець запевнив, що не варто турбуватися, якщо у вас афантазія, тому що це "не має великого значення". Більше того, лікар зазначив, що відсутність фантазії може бути навіть корисною.

"Через обмежену здатність візуально запам'ятовувати факти такі люди часто компенсують це кращим розумінням понять. Існує також теорія, що вони краще справляються з минулими травмами, оскільки технічно позбавлені від болю, пов'язаного з необхідністю заново переживати тривожні ситуації", - заявив доктор.

Він додав, що афантазія - це не розлад, це "різновид людського досвіду і ще одне свідчення того, що всі ми бачимо світ по-різному".

Раньше вчені назвали ідеальну температуру, щоб швидко заснути. За словами фахівців, існує ідеальний температурний діапазон для швидкого засипання і найбільш комфортного сну.

Вас також можуть зацикавити новини: