Вагітні жінки розповіли, які фрази оточуючих їх дуже дратують / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Народження дитини – це радість для багатьох людей, проте вагітність не є легкою прогулянкою для майбутніх мам. Окрім шаленого навантаження на організм, суттєво вплинути на настрій можуть і необережні висловлювання інших людей. Жінки при надії зізналися, що є кілька фраз, які вони чують від оточуючих і які доводять їх до сказу. 

Про це пише Mirror. Одна з жінок зізналася в соцмережах, що хоче, щоб їй перестали говорити, як вона має почуватися. Від однієї людини вона почула запитання про те, як майбутня мама почувається. Коли вагітна відповіла їй, що дуже важко, то почула у відповідь таку фразу: "Почекай поки дитина народиться. Тоді стане дійсно важко". 

"Неважливо, чи є у того, хто це говорить, діти чи ні. Вони всі це говорять, і я відчуваю бажання вдарити їх по обличчю і кричати "заткнись", бо це мене дуже злить. Таке відчуття, що вони применшують мої скарги і що я не маю права почуватися нещасною, тому що важкі часи починаються, коли зʼявляється дитина. Найбільше ненавиджу, коли це йде від людей, які навіть не мають дітей!!! Звідки ти знаєш? Мене це так бісить", – написала вона.

Відео дня

Інші мами та вагітні жінки поспівчували авторці допису:

"Здається надзвичайно жорстоким запитувати когось, як у них справи, лише щоб сказати їм, що буде гірше", – написала одна з них. 

"Люди так погано говорять про те, коли народиться дитина, я не можу повірити, що всі турбували мене питаннями про те, коли ж я її народжу", – зауважила інша жінка.

Ще одна майбутня мама також поділилася тим, які слова інших людей їй неприємно чути. Вона зізналася, що близькі, коли питали її про самопочуття, відповідали словами: "Ну, ти ж сама цього хотіла".

"І це не незнайомці. Це мої батьки та найкращий друг, з яким ми дружимо 20 років. Якщо ви не збираєтеся підтримати мене, коли запитуєте, як у мене справи, не питайте", – додала вона. 

Інша жінка при надії зауважила, що її "улюбленою" порадою є фраза: "Висипайся, поки можеш".

Користувачки наголошують, що не варто знецінювати чиїсь почуття чи досвід.

У мережі розповіли про найгірші реакції на новину про вагітність

У соцмережах людей запитали про те, як вони відреагували на новини про вагітність жінок. Один чоловік розповів, що коли його сказала, що чекає на дитину, він дуже здивувався і відповів: "Серйозно? Ти народиш людину?". Люди досі згадують йому цей випадок. 

Жінка згадала, як повідомила про вагітність своєму партнеру. У відповідь вона почула: "О, це логічно. Адже останнім часом ти трохи більша, ніж зазвичай".

Вас також можуть зацікавити новини: