Не можна вбивати мурах в будинку / фото ua.depositphotos.com

Експерт попереджає, що людям не варто вбивати мурах у своїх домівках. Їх легко позбутися іншим способом.

Блогер з нікнеймом jordan_the_stallion8 розкрив найкращий спосіб завадити мурахам проникнути у ваш дім . На щастя, його поради легко виконати. Він також пояснив, чому в жодному разі не можна роздавлювати мурах.

"Цікавий факт про мурах: якщо ви бачите кількох мурах у своєму домі – не роздавлюйте їх. Причина полягає в тому, що коли ви це робите, виділяється запах, який привабить усіх інших мурах із цієї колонії. Вони прийдуть, щоб забрати тіло", - сказав він.

За словами Джордана, це пов'язано з тим, що мурахи ховають своїх померлих. В мурашиних колоніях є спеціалізовані мурахи-похоронники, які виконують роботу з транспортування померлого до певної гробниці всередині гнізда.

"Отже, якщо ви розчавите мураху, усі інші мурахи прийдуть, щоб забрати тіло, перенесуть його додому, а потім поховають", - зазначив він. 

Далі він поділився простим трюком, за допомогою якого мурахи не проникнуть у ваш дім. Якщо у вашому будинку вже є мурахи, він порадив використовувати рідку пастку, яку можна придбати у зоомагазинах. Вона приваблює мурах специфічним запахом. 

"Щоб мурахи більше не приходили у ваш будинок, вам потрібно взяти оцет, змішати його з олією м’яти перцевої. Якщо у вас немає олії м’яти перцевої, ви можете скористатися зубною пастою. Змішайте оцет із зубною пастою, а потім розпиліть його навколо вашого будинку. Після цього у вашому домі не буде мурашок", - сказав експерт.

Нагадаємо, у Північні Джорджії пара знайшла старий склад й вирішила самотужки перетворити його на "будинок мрії". Що з цього вийшло - читайте у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: