Скотті Кілмер розповів, на який запах автомобілісти завжди мають звертати увагу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Відомий американський механік Скотті Кілмер, який у професії вже понад 50 років, закликав власників бензинових і дизельних автомобілів "негайно припинити рух", якщо вони почули за кермом запах "тухлих яєць" або гару.

Кілмер публікує поради для автомобілістів на своєму каналі в YouTube. В одному з відео він пояснив, що запах "тухлих яєць" або гару може бути ознакою того, що вийшов з ладу важливий каталітичний нейтралізатор.

Деренчання також може бути вірною ознакою цієї проблеми. У разі його появи автомобілістам слід якомога швидше припинити рух.

Відео дня

"Якщо ви заводите машину і чуєте деренчливий шум внизу, найімовірніше, ваш каталітичний нейтралізатор вийшов з ладу. Але вони не завжди шумлять, іноді вони пахнуть. Якщо ваша машина працює, і ви відчуваєте запах вихлопних газів, схожий на запах тухлих яєць, значить, ваш нейтралізатор вийшов з ладу", – каже механік.

Каталітичні нейтралізатори перетворюють шкідливі сполуки, що викидаються з вихлопної труби, на більш безпечні гази. Наприклад, у Великій Британії його наявність є обов'язковою вимогою закону, і автомобілістам загрожують великі штрафи, якщо їх спіймають без нього.

Поради автомобілістам: візьміть на замітку

Скотті Кілмер застеріг водіїв від купівлі старих уживаних автомобілів. Хоча вони дешевші і можуть здаватися вигідною альтернативою, вони значно менш безпечні, ніж більш сучасні моделі авто. Він каже, що в автомобілях, виготовлених до 2000 року, часто використовували більше сталі, ніж у сучасних автомобілях, що робило їх міцнішими, але це не рятувало під час аварії – авто не брало на себе основний удар.

Для порівняння, практично всі сучасні автомобілі мають зони зминання – ділянки кузова, які призначені для того, щоб прийняти на себе ушкодження і пом'якшити удар.

Вас також можуть зацікавити новини: