Які продукти допомагають знижувати кров'яний тиск / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Почати знижувати високий кров'яний тиск може допомогти кілька популярних продуктів, серед яких - родзинки, адже вони багаті на калій.

"Діагноз високого кров'яного тиску не обов'язково означає, що вам доведеться приймати ліки. Ви і ваш лікар можете уважно вивчити фактори ризику серцево-судинних захворювань і розробити план контролю артеріального тиску. Це може включати в себе фізичні вправи, обмеження вживання алкоголю, відмову від паління і забезпечення хорошого нічного сну", - пише healthdigest.com.

Вказується, що корисні для серця зміни необхідно буде внести і в раціон, а саме скоротити кількість продуктів з високим вмістом натрію і додати продукти з високим вмістом калію, з чим і допоможуть родзинки.

Відео дня

"Підтримка низького співвідношення натрію і калію важлива для контролю високого кров'яного тиску", - йдеться в публікації.

Дослідження 2022 року, опубліковане в European Heart Journal, показало, що люди, у раціоні яких було більше калію, мали нижчий кров'яний тиск і менший ризик серцево-судинних захворювань, особливо серед жінок.

Якщо ж ви не любитель родзинок, є багато продуктів, багатих на калій, які допоможуть контролювати ваш кров'яний тиск. Це банани, маракуйя, авокадо, овочі, бобові та молочні продукти.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, яку рибу потрібно їсти для здоров'я серця.

Вас також можуть зацікавити новини: