Сім корисних властивостей води з куруми / фото ua.depositphotos.com

Вода з куркумою, яку в Індії традиційно називають "водою Халді", - це дивовижно корисний засіб, який використовується в самих різних областях - від догляду за шкірою до холістичного лікування.

Видання Slurrp пише, що антибактеріальні властивості цього напою роблять його універсальним союзником у боротьбі з різними шкірними проблемами, а використання у виробництві тканин, розчинів пестицидів, води для ванн і процедур по догляду за обличчям говорить про його ефективність.

Що таке вода з куркуми

Вода з куркуми - це простий, але потужний напій, приготований зі свіжої куркуми, який має величезну кількість корисних властивостей при вживанні натщесерце.

Відео дня

Користь від вживання води з куркумою натщесерце:

Допомога травленню

Вживання води з куркумою вранці допомагає поліпшити травлення. Її цілющі властивості можуть полегшити деякі захворювання, такі як синдром роздратованого кишечника. Цей профілактичний захід створює сприятливий метаболічний стан на решту дня, полегшуючи травлення.

Сприяє зниженню ваги

Згідно з дослідженнями, включення води з куркумою в ранковий раціон може прискорити процес зниження ваги. Її компоненти сприяють розщепленню жирів і регулюють обмін речовин, що робить її відмінним доповненням для тих, хто шукає природні рішення для зниження ваги.

Зміцнює імунітет

Імуномодулюючі властивості куркуми роблять її грізним союзником у зміцненні захисних механізмів організму. Вживання води натщесерце зміцнює імунну систему і запобігає появі різних патогенних мікроорганізмів і захворювань.

Зменшує запалення

Запалення є загальним явищем, і вода з куркумою безпосередньо вирішує цю проблему зі здоров'ям. Її потужні протизапальні властивості допомагають зменшити запалення у всьому організмі і запобігти пов'язані з ним захворювання. Ця перевага особливо цінна для тих, хто страждає від хронічних захворювань, де запалення відіграє ключову роль.

Знижує рівень холестерину, цукру, а також кров'яний тиск

Згідно з дослідженнями, вода з куркумою може стримувати зростання рівня холестерину, тиску і цукру. Враховуючи всі її переваги, вона виявляється безцінним компонентом плану управління здоров'ям для поліпшення метаболічного здоров'я.

Зменшує симптоми синуситу

Тепло і цілющі властивості куркуми можуть полегшити симптоми застуди та кашлю, а також проблеми з пазухами. Приправа здатна зменшувати головний біль і усувати застій в пазухах.

Підтримує "щастя"

Користь куркуми поширюється і на психічне здоров'я, оскільки її нейропротекторні властивості допомагають регулювати настрій і когнітивні функції. Доведено, що вживання води з куркумою сприяє лікуванню проблем з нервовою системою та депресії.

Раніше УНІАН писав, чи допомагає куркума схуднути.

Вас також можуть зацікавити новини: