Чисте життя без неприємностей - "золотий рецепт" від довгожителя США Чарльза Осінга  / фото скріншот

Довгожитель США Чарльз Осінг з нагоди свого 100-річчя розкрив власний "золотий рецепт" довголіття, стверджуючи, що не робить багато. 

Американець з невеличкого міста Оттумва (штат Айова) задув святкові свічки 6 грудня. На честь поважної дати він отримав подарунок від губернатора штату та привернув увагу журналістів KTVO News.

Їм у коментарі Чарльз заявив, що прожив гарне життя, а надалі проживе ще більше. "Воно все ще триває", - сказав Осінг.

"Я не роблю багато. У повсякденному житті я намагаюся жити чистим життям, намагаюся триматися якомога далі від неприємностей, настільки далі, наскільки це взагалі можливо", - заявив він.

Чоловік являється ветераном Другої світової війни, але попри важку молодість, у свої 100 років - це доволі бадьорий дідусь, стверджує KTVO News.  

Наразі Чарльз Осінг вже офіційний довгожитель штату Айова: місцевий губернатор Кім Рейнольдс вручив йому сертифікат на честь 100-річчя.

За словами американця, він не міг в це повірити. На його думку, у світі чимало людей, які мають більші заслуги. "Я справді вдячний", - сказав ювілянт.

Найприємніші спогади дідуся пов'язані зі службою в армії, а також з подорожами  Китаєм та Японією. Його порада молодим людям - ставитись до інших з добротою, і тоді їм самим віддячать щирістю.

З Богом без ненависті - такий рецепт довголіття ще однієї американки

Мешканка Сполучених Штатів Рубі Уоррен у цей понеділок теж мала свято - у колі родини відзначала свій 103-й день народження.

За словами жінки, її секрет довголіття полягає у вірі у Бога та у житті без ненависті, хоча зараз часи помітно змінилися. Що саме розповіла американка з короною іменинниці на голові - читай у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: