Схуднути "легко" не вийде, якщо їсти яєчню та омлет із двома забороненими продуктами / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Яйця - надзвичайні у світі дієтології продукти тваринного походження. Вони часто стають частиною раціону людини, яка дотримується здорового харчування, завдяки високому вмісту білка і здатності наситити вас "досхочу" на тривалий час. 

І яйця це дійсно смачно - люди вигадують собі на сніданок різні варіації омлету або яєчні. Деяким вдається це зробити настільки неординарно, що ця страва взагалі їм не набридає. Але тут слід взяти до уваги - дієтологи кажуть, що є 2 інгредієнти, які не слід додавати до яєць, якщо ви бажаєте схуднути, пише Yahoo.

За словами лікаря-дієтолога Нахіда Алі, ваші "вороги" в яйцях - це жирні вершки та шматочки бекону. 

Відео дня

І перші, і другі, безумовно, здатні зробити страву смачнішою. Але також вони містять значну кількість насичених жирів та калорій. Тому, якщо їсти "дієтичні" яйця з такою комбінацією - схуднути буде не легко. А можливо, ви навіть погладшаєте, каже лікар. 

Щодо бекону, слід знати про ще одну "негативну" сторону його "хрусткої скоринки". 

"Шматочки бекону, попри те, що вони дуже смачні та хрусткі, пройшли обробку та містять в собі натрій та консерванти. Вони також можуть сприяти збільшенню ваги, особливо якщо ними занадто рясно посипати свою страву", - каже Алі.

На щастя, яйця - це універсальна страва. До них можна додавати інші смачні продукти, які смакуватимуть не гірше за бекон та вершки. Лікар радить замінити бекон на болгарський перець або насіння льону - вони будуть "хрумкати" вам не гірше, а як альтернативу вершкам, можна додати до яєць трохи грецького йогурту. 

Врешті, якщо ви не згодні відмовляти собі в улюблених продуктах, можна просто рахувати калорії. Однак, слід зазначити, що тут без додаткової фізичної активності не обійтися: бекон та вершки надто калорійні, щоб легко увійти до щоденного раціону. Хіба що ви будете пів дня ходити голодними, щоб не "наїсти" зайве, але це заздалегідь неправильний вибір з точки зору дотримання здорового харчування.  

Рецепт правильних яєць пашот від Джеймі Олівера

Якщо звична яєчня з омлетом набридли, можна спробувати щось нове та приготувати яйця пашот. Це дієтична страва, по суті - ті ж самі варені яйця, але приготовлені в інший спосіб, одразу без шкарлупи. 

Відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер назвав єдиний правильний метод, як зварити яйця пашот за 3 хвилини. Головне, дотримуватися кількох порад.

Вас також можуть зацікавити новини: