Дієтологи пояснили, що краще не їсти, щоб прожити довге життя / колаж УНІАН з ua.depositphotos.com і іshe.tv

Якщо хочете дізнатися, як дожити до 100 років, прислухайтеся до порад сертифікованих дієтологів. Цілий ряд експертів твердять, що для досягнення глибокої старості потрібно відмовитися від одного типу продуктів чи звести його споживання до мінімуму.

Потрібно їсти мінімальну кількість ультрапереробленої їжі, пише Рarade, посилаючись на відомості доктора медичних наук, дієтолога, експерта з довголіття Дженніфер Шейнман. "У раціоні необхідно обмежити ультраоброблені "нездорові" продукти, особливо продукти з високоочищеним зерном і наповнені доданими підсолоджувачами. Ці продукти мають дуже низьку харчову цінність, і дуже смачні, тому їх важко їсти в помірних кількостях", - зазначила експерт.

Дієтолог підкреслила, що йдеться, зокрема, про такі продукти:

Відео дня
  • солодощі, в тому числі цукерки;
  • газовані напої;
  • чипси.

Медик додала, що такі продукти не можуть бути основою раціону людини, яка хоче прожити довге життя.

Американський лікар-дієтолог Керрі Хокінс погодилася з тим, що для довголіття необхідно відмовитися від ультраоброблених продуктів. За словами медика, в таких продуктах зазвичай багато насичених жирів, солі, добавок, зокрема, консервантів, підсолоджувачів, барвників і штучних ароматизаторів.

"Існують дані спостережень, що вживання чотирьох порцій на день ультраоброблених продуктів пов'язано зі збільшенням ризику всіх причин смертності на 62% в порівнянні з нижчим споживанням - менш ніж дві порції в день", - підкреслила вона.

Ось як жити довше - про що повідомлялося раніше

Автор бестселерів New York Times з довголіття, американський науковий співробітник National Geographic Ден Бюттнер говорив, що на тривалість життя людини може впливати те, чим вона снідає.

На думку експерта, ідеальний сніданок, який допоможе продовжити життя, - тарілка гарячого овочевого супу мінестроне (італійська легка страва, яка вариться з сезонних овочів, іноді у неї додають рис чи макарони).

Вас також можуть зацікавити новини: